Biologi

Biologi og kemi opgave - hjælp

28. september 2016 af kathrine1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med spørgsmål b og c? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) I planter indgår enzymet amylase i nedbrydning af stivelse. Stivelse er planters måde at oplagre kulhydrater på. Den her nedbrydningen sker, idet planten skal bruge kulhydraterne, som indgår i plantens stofomsætning. Amylase spalter amylose og amylopektin, som stivelse består af, til maltose og andre mindre kulhydrater. Amylase katalyserer en hydrolyse, hvilket gør amylase til en hydrolase, og enzymet virker på α-1,4-glykosidbindinger (bindingerne brydes). Maltase (enzym) kan spalte maltose til glukose. Man får altså et højere sukkerindhold. 

b) Du indsætter et gen (antisense-genet) ,der er komplementær til amylase genet. Ved transkription af begge gener, vil der fås vil de to mRNA være komplementære. Disse to vil gå sammen og danne et mRNA duplex, som ikke kan transkriberes, da de to sidder sammen. Herved blokeres genet, hvilket betyder, at det ikke udtrykkes, således, at amylase ikke kan nedbryde stivelse til sukkerarter. 

c) Prøv selv først her. Jeg hjælper gerne, hvis det er for svært. Der er tale om jordbakterien Agrobacterium tumefaciens.


Skriv et svar til: Biologi og kemi opgave - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.