Matematik

isolere my

17. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Bestem gnidningskoefficienten.

Er dette  korrekt isoleret?

F_g_n_i_d = 1,20 = \mu * 2,69

1,20 = \mu * 2,69

ganger med 2 på begge sider af =

2,4 = \mu * 5,38

Herefter dividere vi med 2,69

1,1 = \mu * 2

jeg ved ikke om dette er korrekt.. please hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2016 af peter lind

Det var dog en omvej. Isolerer du fra den første eller den anden ligning får du μ=1,20/2,69 Den slags omveje forøger sandsynligheden for regnefejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2016 af mathon

            \mu= \frac{1{,}2}{2{,}69}=0{,}4461


Svar #3
17. oktober 2016 af Mm98

#2

Vil du ikke vise mig hvordan du gjorde :)

#1 det havde jeg også tænkt mig, men jeg blev lidt forvirret.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

1,20=\mu \cdot 2,69\Leftrightarrow \frac{1,20}{2,69}=\mu \Leftrightarrow \mu \approx 0,4461


Svar #5
17. oktober 2016 af Mm98

efter 1,20 = my * 2,69

skifter du så bare 1,20 ud med my eller ganger du med noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2016 af StoreNord

   \\ 1,20 = \mu * 2,69 \Leftrightarrow \\\\ \frac{1,20}{2,69}= \mu \Leftrightarrow (har \; divideret \; begge \; sider \; med \; 2,69))\\ \mu=\frac{1,20}{2,69}=0,4461 \; \; \; (har \; byttet \; om \; paa \; hhejre \; og \; venstre \; side)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår, hvad du spørger til. 

Du har: 1,20 = μ · 2,69

VI vil gerne have, at μ står for sig selv på den ene side af lighedstegnet. For at opnå dette skal vi altså have fjernet de 2,69, som μ bliver ganget med. Den omvendte operation af at gange er at dividere, så for at få fjernet de 2,69, dividerer vi med 2,69 da 2,69/2,69 giver 1. At gange med 1 er det samme som ikke at gøre noget - det ændrer ikke noget, hvorfor man kan undlade at skrive ganget med 1. Man skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet. Da vi dividerer 2,69 med 2,69 skal vi altså også dividere 1,20 med 2,69. Vi får herved:

\frac{1,20}{2,69}=\mu \cdot \frac{2,69}{2,69}

Hvis vi regner dette ud, får vi: 

\frac{1,20}{2,69}=\mu \cdot 1=\mu

Der står nu:

\frac{1,20}{2,69}=\mu

Hvis vi regner dette ud, får vi:

0,4461\approx \mu

Dette kan skrives som: 

\mu\approx 0,4461

Det ændrer ingenting, hvilken af de to måder man skriver det på. 


Svar #8
17. oktober 2016 af Mm98

okay mange tak.

Dette er jo en fysik opgave

så =

1,20 N

og 

2,69 N

Hvilken enhed får resultatet så? det er vel også N


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej. Den har ingen enhed. De to N'er går ud med hinanden. 


Svar #10
17. oktober 2016 af Mm98

Okay, mange tak for hjælpen allesammen :)!!


Skriv et svar til: isolere my

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.