Matematik

hjælp til at forstå et regnestykke (HASTER)

07. december 2016 af christina3081 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der gider forklare mig hvordan det her regnestykke  bliver til -0,0381?

3,5 = a·9^2 + 0,1763·9 + 5 ⇒ a·9^2 = -0,1763·9 - 5 + 3,5 ⇒ a = (-0,1763·9 - 5 + 3,5)/·9^2 ⇒

a = −0.0381


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af Toonwire

\\\Rightarrow ~~\frac{-0.1763\cdot 9 - 5 + 3.5}{9^2}\\ \\= ~~\frac{-3.0867}{81}~~~~\approx \underline{-0.0381}\\


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af FMK

81a+6.5867=3.5
81a=-3.0867

\frac{81a}{81}=\frac{-3.0867}{81}

a = -0.381


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af StoreNord

Jeg, og Geogebra, støtter #1

Se vedhfætede


Svar #4
07. december 2016 af christina3081 (Slettet)

Tak for svar allesammen :)


Skriv et svar til: hjælp til at forstå et regnestykke (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.