Matematik

løs ligningerne vha. kvadratroden

18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

hey, jeg skal bruge hjælp til hvordan man løser en andengradsligning som f.eks. denne 2x2-32=0 vha. af kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2017 af mathon

Til en sådan ligning bruges kvadratrodsformlen sjældent, hvilket jeg viste i .

Man har jo:
                          
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2017 af mathon

                                2x^2-32=0

                                2x^2=32

                                x^2=4^2

                                \sqrt{x^2}=\sqrt{4^2}

                                \left | x \right |=4

                                x=\left\{\begin{matrix} -4\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2017 af mathon

Latex "kører" meget uregelmæssigt for tiden.


Svar #4
18. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

kan du måske uddybe hvordan du gør. jeg går kun 1.g og er helt vant til alle de der mat begreber


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2017 af mathon

Når b eller c er lig med nul
i
                                                ax^2+bx+c=0\; \; \; \; \; \; \; \; a\neq0

benyttes kvadratrodsfomlen sædvanligvis ikke,
da ligningen løses lettere uden dens anvendelse.

Hvis c = 0
har man:
                          ax^2+bx=0\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; a\neq 0

                          ax\left (x+\frac{b}{a} \right )=0

                          x=\left\{\begin{matrix} 0\\-\frac{b}{a} \end{matrix}\right.

Hvis b = 0
har man:
                          ax^2+c=0\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; a\neq 0

                          ax^2=-c

                          x^2=-\frac{c}{a}          som kun har reelle løsning, hvis c og a har modsat fortegn.

                          \sqrt{x^2}=\sqrt{-\frac{c}{a}}

                          \left |x \right |=\sqrt{-\frac{c}{a}}

                          x =\mp \sqrt{-\frac{c}{a}}

                          ax\left (x+\frac{b}{a} \right )=0

                          x=\left\{\begin{matrix} 0\\-\frac{b}{a} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: løs ligningerne vha. kvadratroden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.