Matematik

Løs en ligning med to ubekendte?

02. februar 2017 af KathrineØvad - Niveau: B-niveau

Heej 

Jeg har en opgave, der lyder således: 

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,-1), og som er parallel med linjen n bestemt ved 

n: 2x-3y= 5 

Min første tanke vil være at skulle løse ligningen n, altså en ligning med to ubekendte, så jeg kan indsætte den i et kordinatsystem, men jeg kan ikke finde noget om at løse en ligning med to ubekendte, så er der eventuelt en der kan hjælpe med, hvad jeg så skal gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2017 af peter lind

Du skal finde hældningen af linjen n. Parallelle linjer har nemlig samme hældningskoefficien. Når du har fundet hældningskoefficienten kan du bruge dette til at finde ligningen for en linje gennem A med den pågældende hældningskoefficient


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2017 af mathon

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,-1), og som er parallel med linjen n bestemt ved 

n\! \! :\; \; y=\tfrac{2}{3}x-\tfrac{5}{3}       betyder

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,-1), og som har hældningskoefficient \tfrac{2}{3}.

Brug
             punkt-hældnings-formlen:
                                                            y-y_o=a(x-x_o)


Svar #3
02. februar 2017 af KathrineØvad

Tusind tak, tror jeg har fundet ud af det nu 


Skriv et svar til: Løs en ligning med to ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.