Matematik

Lån&Gæld Beregn/Find *G*

20. februar 2017 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven; 
En gæld (G) afvikles med 15 lige store årlige ydelser på 4.750 kr. Renten er 4,2 % om året.

Beregn G. (2 decimaler)

Godt så;

Hvilken formel er det jeg skal bruge OG når man har en "utrolig god" systime lommeregner, hvordan taster jeg det ind?! Den har svært ved alt med Potents og rod.... -.-

Hjælp tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af OliverHviid

Anvend at G=y*(1-(1+r)^(-n))/r

y=ydelsen pr. termin

r=rentefoden pr. termin

n=antal terminer

Indsætter tal: G=4750*(1-1+0,042)^(15))/0,042


Svar #2
20. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

Nope! Systime lommeregneren giver ikke rigtige svar, uanset hvordan jeg flytter rundt på parenteserne...

Damn it! -og helt uden = 4749..... "kanon" -.-


Svar #3
20. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

=52081,37

Computer say yes?!


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2017 af OliverHviid

Ups, jeg var vist lidt for hurtig da jeg skrev den tidligere besked - der skal selvfølgelig stå:

G=4750*(1-(1+0,042)^(-15))/0,042

Og ja, det giver 52081.37 kr.


Skriv et svar til: Lån&Gæld Beregn/Find *G*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.