Matematik

Eksponentiel udvikling

21. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, håber i kan hjælpe mig her.

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (0, 12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på -5,6 %. Bestem forskriften for funktionen. Angiv a-værdien med 3 decimaler.

y = 12 * ??x

Kan ikke helt for det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2017 af OliverHviid

r=p/100

r=-5,6/100

a=1+r

a=1+(-0,056)

a=0,944

12=b*0,944^0

Vi anvender her at a0=1

b=12/1

b=12

Funktionen kommer derfor til at hedde: y=12*0,944^x


Svar #2
22. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Okay nu forstår jeg det, tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.