Matematik

indfør passende variable og angiv en sammenhæng mellem...

27. februar 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et antal ens klodser lægges i en kasse. Kassen uden klodser vejer 480 g, og hver af klodserne vejer 8 g.
Indfør passende variable, og angiv en sammenhæng mellem antallet af klodser i kassen og den samlede vægt af kasse med klodser

jeg er kommet frem til:  y = 8*x+480, hvor x er antal klodser og y er den samlede vægt
kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2017 af SuneChr

Det er, som det skal være.
Man kunne også indføre funktionen
f (x) = 8x + 480
hvor f (x) er den samlede vægt.
# 0  er OK.


Svar #2
27. februar 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Det er, som det skal være.
Man kunne også indføre funktionen
f (x) = 8x + 480
hvor f (x) er den samlede vægt.
# 0  er OK.

ah ok, tak.
mht. at jeg skal angive en sammenhæng mellem antallet af klodser i kassen og den samlede vægt af kasse med klodser, er det så fint at jeg bare skrive at x er antal klodser og y er den samlede vægt eller er der mere der skal på?


Svar #3
27. februar 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Det er, som det skal være.
Man kunne også indføre funktionen
f (x) = 8x + 480
hvor f (x) er den samlede vægt.
# 0  er OK.

ok, har lige fået at vide at jeg skal tilføje lidt mere til beskrivelsen af sammenhæng mellem antallet af klodser i kassen. kan ikke rigtig finde på mere, hvad kunne jeg ellers addere? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2017 af StoreNord

Og begyndelses-værdien, 480 er den tomme kasses vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2017 af SuneChr

Hvis man skulle kommentere sammenhængen, ja, så kunne man sige:
Der er ligefrem proportionalitet mellem antallet af klodser og deres samlede nettovægt,
(vægten uden kassen). Kassens egenvægt kaldes, i købmandssprog, for tara.
Den samlede vægt er netto + tara og kaldes bruttovægten som er  f (x).
f (x) = ax + b
 


Skriv et svar til: indfør passende variable og angiv en sammenhæng mellem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.