Matematik

Eksponentiel vækst

12. marts 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: 9. klasse

Hvad vokser 1 enhed til når alle perioder er lige lange og vækstprocenten er konstant? 

Jeg ved godt at jeg skal bruge formlen Kn=K0⋅(1+r) i n

Kn: Beløb/ mængde efter n terminer/år 

K0: Beløb/ antal ved tiden 0 

r: procentsats p.a. eller pr. termin - (opgives i decimaltal)

n: antal terminer/år

a) 10 perioder, 5% (Skal jeg regne 1*(1+0,5)i tiende?) Hvad er K0: Beløb/ antal ved tiden 0, er det 1 pga. jeg har  1 enhed?

b) 25 perioder, 0,25%

c) 7 perioder, 7,75%

d) 2 perioder, 50 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af mathon

a)
                        1\cdot 1{,}05^{10}=1{,}6288

b)
                        1\cdot 1{,}0025^{25}

c)

                        1\cdot 1{,}0775^{7}

d)
                        1\cdot 1{,}50^{2}


Svar #2
12. marts 2017 af Stjerneskud2016

mathon

Mange tak


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.