Matematik

Bestem a

14. april 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave her, som jeg ikke ved hvordan man skal regne. 

Bestem a, så -3 er rod i p(x) = x+ x+ x + a 

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2017 af mathon

…at x = -3 er rod
    betyder:
                                  p(-3)=(-3)^3+(-3)^2+(-3)+a=0


Svar #2
14. april 2017 af louisesk9

#1

…at x = -3 er rod
    betyder:
                                  p(-3)=(-3)^3+(-3)^2+(-3)+a=0

Okay tak, så når jeg regner det ud, så skal a være det resten skal plusses med, for at det giver 0 i sidste ende? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2017 af StoreNord

#0

Du ved, at -3 er rod. Det betyder, at du kan dividere polynomiet med (x+3).

Divisionen ender med at du får en rest på             a-21 som gerne skal være 0.

Løs så                                                                                    a-21=0


Svar #4
14. april 2017 af louisesk9

#3

#0

Du ved, at -3 er rod. Det betyder, at du kan dividere polynomiet med (x+3).

Divisionen ender med at du får en rest på             a-21 som gerne skal være 0.

Løs så                                                                                    a-21=0

Nåååår nu forstår jeg, så a = 21. Tusind tak! 


Skriv et svar til: Bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.