Matematik

Literpris og pris pr kilogram

29. april 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse
Hej allesammen. Jeg er i gang med at øve mig til afgangsprøven i færdighed, og derfor har jeg nogle opgaver, jeg har svært ved. Er der nogen, der vil hjælpe mig med opgave 5 og 6? Det er især 6eren jeg ikke helt forstår...
Vedhæftet fil: IMG_2648.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2017 af AngelOneOne

Hej,

5) Du ved at han skal bruge 75 g pr 0,75 L dvs. 100 g pr. L. Du ved også han får 16 L ud af en bøtte energipulver. og du ved at han giver 320 kr for bøtten. Literprisen bliver derfor:

320 kr/16 L = 20 kr/L

6) Du ved at Daniel får 16 L energidrik ud af en bøtte og du ved at han bruger 100 g/L. Bøtten med energidrik vejer derfor:

16 L x100 g/L = 1.600 g = 1,6 kg

Du ved at en bøtte koster 320 kr, derfor bliver kg prisen:

320 kr / 1,6 kg = 200 kr/kg

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Literpris og pris pr kilogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.