Matematik

penge

27. maj 2017 af sssk1998 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

100 indiske rupees koster 16,05 kr.

8000 rupees koster?

For 32100 kr. fås x rupees

Kender godt metoden, vil bare gerne vide hvordan i laver det tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2017 af mathon

\small 1=0{,}1605\; \tfrac{kr}{rupee}

\small 1=\tfrac{1}{0{,}1605}\; \tfrac{rupee}{kr}

           \small 8000 \; rupees=\left (8000 \; rupees \right )\cdot 1=\left (8000 \; rupees \right )\cdot \left (0{,}1605\; \tfrac{kr}{rupee} \right )=1284\; kr

           \small 32.100 \; kr =\left (32.100 \; kr \right )\cdot 1=\left( 32.100 \; kr \right )\cdot \left (\tfrac{1}{0{,}1605}\; \tfrac{rupee}{kr} \right )=200.000\; rupees


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2017 af StoreNord

For  16,05 kr  fås                                                                          100 rupees

For         1 kr fås                               100/16,05

For  32100 kr fås                          (100/16,05)*32100         =     200.000 rupees

Dèt kaldes købmands-regning.                 :)


Skriv et svar til: penge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.