Matematik

Procentvækst i eksponentiel funktion

13. juni 2017 af miljoi - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal op til mundtlig matematik, og gar fået følgende spørgsmål:

"Redegøre for, hvad der menes for procentvækst"

- og det er inden for eksponentielfunktion, og jeg ved ikke hvad jeg skal svare.


Svar #1
13. juni 2017 af miljoi

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2017 af mathon

Eksponentiel funktion:
                                           \small f(x)=y=b\cdot a^x

fremskrivningsfaktoroen
er:
                                           \small a=1+p\cdot 10^{-2}     hvor p er den procentuelle vækst per fremskrivning
hvoraf
                                           \small p=(a-1)\cdot 10^2    procent per fremskrivning
                                         


Svar #3
13. juni 2017 af miljoi

Hvor kommer de 10 fra??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2017 af mathon

…hvis lettere/tilvænnet så skriv den
fremskrivningsfaktoroen
er:
                                           \small \small a=1+r     hvor p er den procentuelle vækst per fremskrivning \small \small p=r\cdot 100
hvoraf
                                           \small p=(a-1)\cdot 100    procent per fremskrivning


Skriv et svar til: Procentvækst i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.