Matematik

Jeg har fået funktionen f(x)=4x-5. Her skal jeg angive noget

23. september 2017 af sctknud - Niveau: C-niveau

Jeg skal angive hælningskoefficienten og andenkoordinaten til skæringspunktet mellem grafen for f og andenaksen. 

Og jeg skal bestemme f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af swpply (Slettet)

En lineær funktion er givet ved følgende genneralle form

g(x) = ax+b,

her benævner vi a med hælningskoefficienten. Hvorfor hældningskoefficenten for din funktion er 4.

Grafen for funktionen g skære anden aksen sker i punktet (0, g(0)). Hvorfor der genealt om en linær funktion på ovenstende form gælder, at anden koordinaten til skæringen med andenaksen er givet ved b (funktions værdien i = 0). Hvorfor andenkoordinaten for din funktions skæring med andenaksen kan aflæses til -5.

Hvad angår spørgsmålet om at bestemme f(2). Skal du blot evaluere din funktion f(x) = 4x - 5 i x = 2. Dvs.

f(2) = 4\cdot 2 - 5 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af Mathias7878

Hældningskoefficienten kaldes også for a og du har at gøre med en lineær funktion på formen y = ax+b

Derfor må hældningskoefficienten a vær lig med 4

f(x) = 4x-5

f(2) = 4*2-5 = 8-5 = 3

- - -

 

 


Svar #3
23. september 2017 af sctknud

Okay, mange tak! God forklaring!


Skriv et svar til: Jeg har fået funktionen f(x)=4x-5. Her skal jeg angive noget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.