Fysik

hjææælp til en opgave

08. oktober 2017 af medinaa22 - Niveau: B-niveau

Hej

er der nogen som an hjælpe med denne opgave er helt lost?


Den kraftigste linje i natriums emissionsspektrum er gul med bølgelængden 589 nm. Fotoner med denne bølgelængde udsendes ved overgang fra en exciteret tilstand til grundtilstanden. Ioniseringsenergien for natrium er 5,12 eV. Ioniseringsenergien er den energi, der skal tilføres et natriumatom for at frigøre den yderste elektron, når atomet er i grundtilstanden.

a. Angiv energien af natriumatomet i grundtilstanden, idet energien sættes til 0, når elektronen lige netop er frigjort fra atomet.
b. Beregn fotonenergien for fotoner i den gule linje.

c. Tegn et energiniveaudiagram for Na med grundtilstanden og den exciterede tilstand. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

a. Angiv energien af natriumatomet i grundtilstanden, idet energien sættes til 0, når elektronen lige netop er frigjort fra atomet.

                                \small E_1=-5{.}12\;eV


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af mathon

b. Beregn fotonenergien for fotoner i den gule linje.

                                \small \small E=-h\cdot \tfrac{c}{\lambda }=-\tfrac{h\cdot c}{\lambda }=-\tfrac{1239{.}84\; eV\cdot nm}{589\; nm}=-2{.}10\; eV


Skriv et svar til: hjææælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.