Matematik

bestem areal under kurve

20. oktober 2021 af soer381k - Niveau: A-niveau

Hej kan nogen hjælpe mig med at besteme arealet under kurven (se vedhæftet billede)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2021 af peter lind

05w(x)dx


Svar #3
20. oktober 2021 af soer381k

hej peter lind

hvordan integreres k1x-k2x^2?


Svar #4
20. oktober 2021 af soer381k

hvad skal være på k1 og k2's plads?


Svar #5
20. oktober 2021 af soer381k

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2021 af peter lind

Det burde du vide når du går i 3.g. Se din formelsamling side 26 formel 153


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2021 af mathon

#4

           \small k_1 \textup{ og }k_2\textup{ er konstanter.}


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2021 af MountAthos

Til # 0

Beregning af areal under kurve

Løsningsforslag :

Kurven har form af en parabel , lad kurven have nulpunkter i (x,y) = ( -3 , 0 ) og (3 , 0 ) og toppunkt i ( 0 , 2 )

Forskrift bliver : 

a · ( x - r1 ) · ( x - r2) = a · ( x -(-3)) · ( x+3) =  a·x2 + 9·a

Bestemmelse af a , 2 = a·02 + 9 ·a → a = 2/9 og når parablen vender benene nedad bliver forskriften

for parablen f (x) = - (2/9) · x2 + 2

Areal  = ∫-3 2 -(2/9) · x2 + 2 dx =  -32 [ -(2/27) · x3 + 2 · x ]  = (- (2/27)· 23 + 2 · 2 ) - (-(2/27) · -33 + 2 · (-3) ) =

7 ( 11/27) = 7,41


Skriv et svar til: bestem areal under kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.