Kemi

Hvordan finder man oxidationstal i en redoxreaktionsammenhæng?

15. juni 2023 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med at forklare hvordan man finder oxidationstal for det følgende?

MnO4- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2023 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}&& x+4\cdot \left ( -2 \right )=-1\\\\&& x-8=-1\\\\&& x=-1+8\\\\&& x=7\\\\\\&& \overset{\textup{{\color{Blue} VII}}}{Mn}{O_4}{^{-}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2023 af KaptajnGrøntsag

Man siger, at alle oxidationstallene i et stof skal give stoffets samlede ladning... Det stof du nævner, permanent, har den samlede ladning -1. Oxygen har (næsten) altid oxidationstallet -2.

Nu kan du finde oxidationstallet for Mn. Oxygen har oxidationstallet -2, og du har 4 af dem. Så har du altså -8 tilsammen. Hele stoffet skal have ladningen -1 og oxygenerne giver dig -8. Hvordan går man matematisk fra -8 til -1? Dette vil være oxidationstallet for Mn :)

Svar #3
15. juni 2023 af SkolleNørd

#1

                \small \small \begin{array}{lllllll}&& x+4\cdot \left ( -2 \right )=-1\\\\&& x-8=-1\\\\&& x=-1+8\\\\&& x=7\\\\\\&& \overset{\textup{{\color{Blue} VII}}}{Mn}{O_4}{^{-}} \end{array}

er det så 7 i alt over MnO_4^- 

Jeg skal vel ikke finde to, da der findes to stoffer i det (Mn og O)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2023 af Heptan

O har næsten altid OT = -2. Så de 7 refererer til Mn.


Skriv et svar til: Hvordan finder man oxidationstal i en redoxreaktionsammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.