Kemi

Beregning

15. juni 2023 af Cassidyy - Niveau: A-niveau

Angiv det originale volumen af en 0,56% vandig opløsning af CaCl2, der ved fordampning efterlader 76 mol rent CaCl2.

Svaret er 1.5 L, men hvordan beregnes dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2023 af Heptan

Beregn massen af 76 mol rent CaCl2 med formlen m = n*M


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2023 af Heptan

C = 0,56% = 0,0056 g/L

Isoler volumen i formlen C = m/V:

V = m/C = m/0,0056 g/L

hvor m er massen fra #1.


Svar #3
15. juni 2023 af Cassidyy

Tak


Svar #4
15. juni 2023 af Cassidyy

men når de 8.435g divideres med 0.0056 g/L, fås 1506 L?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2023 af Heptan

Det er 76 mmol, ikke 76 mol. Dvs 0,076 mol.


Svar #6
15. juni 2023 af Cassidyy

Ja:

0,076 mol * 110,98 g/mol = 8,435 g

76 mol * 110,98 g/mol = 8435 g

-

8,435g / 0,0056 g/L = 1506 L


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2023 af Heptan

#2

C = 0,56% = 0,0056 kg/L = 5,6 g/L


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.