Matematik

Find værdien i funktion

29. november 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Er det korrekt, at svaret her er: -5??

Vedhæftet fil: IMG_0927.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2023 af mathon

                                  \large \large \begin{array}{llllll} f(x)=\frac{x^2-5x+6}{x-3}\qquad x\neq 3\\\\ f(-3)=\frac{\left (-3-3 \right )\cdot \left (-3-2 \right )}{-3-3}=\frac{\cancel{-6}\cdot (-5)}{\cancel{-6}} =-5\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2023 af mathon

\textup{Find v\ae rdien \textbf{af} en funktion.}


Svar #4
29. november 2023 af hfstudentt

super, tusinde tak. Så havde jeg godt gjort det rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2023 af mathon

Jeg glemte en linje:

                                  \small \large \large \begin{array}{llllll} f(x)=\frac{x^2-5x+6}{x-3}\qquad x\neq 3\\\\ f(x)=\frac{\left ( x-3 \right )\cdot \left ( x-2 \right )}{\left ( x-3 \right )}\\\\f(-3)=\frac{\left (-3-3 \right )\cdot \left (-3-2 \right )}{-3-3}=\frac{\cancel{-6}\cdot (-5)}{\cancel{-6}} =-5\end{}


Skriv et svar til: Find værdien i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.