Matematik

Indekstal og procent

16. december 2023 af sofia877 - Niveau: B-niveau

Hej kloge mennesker. 

Er der nogen derude, som kan forklare denne opgave for mig. Jeg har ingen anelse med hensyn til, hvordan jeg skal tackle opgaven. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2023 af mathon

                 \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|} \textup{\AA rstal}&1995&1996&1997&1998&1999\\ \hline \textup{Indeks}&100&\frac{690}{580}\cdot 100&\frac{821}{580}\cdot 100&\frac{977}{580}\cdot 100&\frac{1163}{580}\cdot 100 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2023 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} 580+40\%&580\cdot 1.40 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2023 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Pris excl moms}&700\cdot 0.80 \end{}


Svar #5
16. december 2023 af sofia877

#4 Tusind tak. Hvorfor siger du egentlig gange 0.80?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} p+25\%=1.25\,p=\tfrac{5}{4}\,p &= 700 \\ p &= \frac{700\cdot 4}{5}=700\cdot 0.8\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2023 af mathon

eller:

              \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Pris excl moms}&700\cdot \frac{1}{1.25}=700\cdot \frac{1\cdot 80}{1.25\cdot 80}=700\cdot \frac{80}{100}=700\cdot 0.80 \end{}


Skriv et svar til: Indekstal og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.