Matematik

Funktioner

17. december 2023 af merle08 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til den her opgave. 

Det haster lidt da den er for til imorgen (18/12/23) så plz hjælp mig her

Du kan bruge funtioner til at beskrive sammenhænge i forskellige situationer. Funktionen f(x)=5x kan fx beskrive sammenhængden mellem det antal timer, x, en pige gårm og det antal km, f(x), hun tilbagelægger, hvis hun går med en konstant fart på 5 km/t.

Giv et eksempel på en anden situation, som funtionen f(x)=5x kan beskrive. Dit eksempel må ikke handle om sammenhæng mellem antal timer og antal km.

Plz hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2023 af SuneChr

Læreren giver is til 9. klasse.
Én is koster 5,- kr., og der er x elever i 9. klasse.
Lærerens udgift er da
f (x) = 5x         (hvis altså ikke læreren også skal have is).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2023 af ringstedLC

Eksempel: Sammenhængen mellem et antal varer til en stk.-pris og den samelde pris.

NB. Din uddannelse og niveau bør passe sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2023 af MentorMath

En funktion, vis graf er en ret linje, og vis graf går gennem begyndelsespunktet, f(x) = ax, kaldes en lineær funktion.

Funktionen givet ved f(x) = 5x kan f.eks beskrive tilførslen af energi til et legeme som en funktion af tiden. 

Hvis tilførslen af energi som en funktion af tiden er givet ved f(x) = 5x, så vil energien blive fem gange større, hver gang der er gået en tidsenhed (f.eks sekunder eller minutter).

Hvis vi måler energitilførslen i enheden joul og måler tiden i enheden sekunder, betyder det, at der bliver tilført energi med 5 joul pr. sekund. 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.