Matematik

Aflæsning af f'(x) på graf

29. december 2023 af Illusionn - Niveau: B-niveau

Hej jeg ville hører om der er nogle kloge matematik som kan hjælpe med denne opgave. (Se venligts vedhæftet fil) :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2023 af ringstedLC

a) Tangenten i (4,3) har en hældning, der er lig med f '(4). Aflæs hældningen af tangenten.

b) I nogle punkter på grafen er tangentens hældning 0. Der er f '(x) = 0. Det vil sige, at du skal aflæse x-værdierne af de punkter.


Svar #3
02. januar kl. 17:49 af Illusionn

#2

a) Tangenten i (4,3) har en hældning, der er lig med f '(4). Aflæs hældningen af tangenten.

b) I nogle punkter på grafen er tangentens hældning 0. Der er f '(x) = 0. Det vil sige, at du skal aflæse x-værdierne af de punkter.

Problemet er at jeg ikke er hekt med på a). Altså hvordan man aflæser hældningen, kender du evt en formel til hvordan man gør? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar kl. 21:00 af ringstedLC

Aflæsningen foregår med samme teknik som konstruktion, men i omvendt rækkefølge. Forstået på den måde, at man aflæser to punkter på grafen så godt som muligt (vælg fortrinsvis punkter på gitteret) og beregner hældningen:

\begin{align*} a_{lin} &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} &&\textup{formel (43) el. (57)} \\ \textup{R\o ringspunkt i }(4,3)\Rightarrow a_{lin} &= \frac{y_2-3}{x_2-4} \end{align*}

Aflæs selv et andet punkt og indsæt!

NB. Ved konstruktion kendes forskriften og derved a. To x-værdier vælges, deres tilhørende y-værdier beregnes, punkterne afsættes og linjen gennem dem konstrueres.


Skriv et svar til: Aflæsning af f'(x) på graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.