Matematik

Forskfit udefra sildeben

12. januar kl. 14:52 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hejsa, 

nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål: Find den lineære forskift vist i nedenstående sildeben:

Har forsøgt, at tegne noget, men det bliver slet ikke rigtigt, idet facit siger, at det er: f(x)=3x-2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar kl. 15:00 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar kl. 15:06 af peter lind

Hvad har  du dog gjort hvis en graf ikke hjælper?

Du kan også starte med at se på forskellen af f(x) delt med forskellen i x altså Δf(x)/Δx = (f(x2)-f(x1))/(x2-x1) det bliver en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar kl. 15:13 af oppenede

Der står det er en lineær forskrift i opgaven, det betyder:
  f(x) = ax + b

I tabellen står der at hvis x er 2 så er f(x) 4, hvilket sammen med ovenstående giver
  4 = 2a + b     (1)

Tabellen siger også 
  7 = 3a + b     (2)
  13 = 5a + b   (3)

Vælg a og b så betingelserne (1), (2), (3) bliver opfyldt.


Skriv et svar til: Forskfit udefra sildeben

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.