Matematik

minimums punktet

13. januar kl. 23:21 af hjælpmig12345678910gange - Niveau: B-niveau

hvordan kan jeg garanter at jeg har fundet et minimums punkt udover brugen af monotoniforhold:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar kl. 23:41 af ringstedLC

Udover det almene:

\begin{align*} f'(x) &= 0\Rightarrow x=x_0 \\ f'(x<x_0)<0&\,\wedge f'(x>x_0)>0\Rightarrow f(x_0)=f_{min} \end{align*}

har fx et 2. gradspol. med positiv koeff. ved x2 leddet en min.-værdi i grafens toppunkt.

Funktionerne sinus og cosinus har ligeledes pr. definition en min.-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar kl. 23:50 af MentorMath

Slettet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar kl. 23:58 af ringstedLC

Også slettet...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar kl. 00:02 af SuneChr

Det globale minimum, hvis et sådan eksisterer, for en funktion f med definitionsmængden D
er lig med  min f(D) , hvor f(D) kan indeholde ingen eller flere lokale minima.  


Skriv et svar til: minimums punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.