Matematik

logaritmer

14. januar kl. 10:44 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan ville i løse denne opgave og hvordan ville i stille den op rent layout-mæssigt?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: logaritmer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar kl. 10:52 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar kl. 11:40 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} 1./4.&&2\log(\sqrt[4]{a})=\log\left ( \left (a^{\frac{1}{4}} \right )^2 \right )=\log\left ( a^{\frac{1}{4}\cdot 2} \right )=\log\left (a^{\frac{1}{2}} \right )&=&\log\left ( \sqrt{a} \right )\\\\\\ 2./8.&&\log\left ( ab \right )-\log(a)=\log(a)+\log(b)-\log(a)&=&\log(b)\\\\\\ 3./4.&&2\log\left ( \sqrt[4]{a} \right )=2\log\left ( a^{\frac{1}{4}} \right )=\log\left ( \left (a^{\frac{1}{4}} \right )^2 \right )=\log\left ( a^{\frac{1}{2}} \right )&=&\log\left ( \sqrt{a} \right )\\\\\\ 5./6.&&\log(2a)-\log(a)=\log(2)+\log(a)-\log(a)&=&\log(2)\\\\\\ 7./1.&&\frac{1}{2}\log\left ( a^4 \right )=\frac{1}{2}\cdot 4\cdot \log(a)&=&2\log(a) \end{}


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.