Matematik

Bestem tallene a og b.

21. januar kl. 13:18 af Hove65 - Niveau: C-niveau

                                                    Hej derude.

jeg er helt gået fast og vil blive glad for hjælp.

Bestem tallene a og b ved aflæsning af figurenn

Jeg mener B er det tal der skærer yaksen og er så i tvivl med, hvordan jeg finder a og må være x aksen.

jeg vil meget gerne have det forklaret med a.

på forhånd tak

                                                                   mvh

                                                                Karin 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar kl. 13:37 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sk\ae ring\,m.\,\textit{y}-aksen}:(x,y) &= (0,b) \\ \textup{da}\;y &= a\cdot 0+b=b \\ \textup{H\ae ldning gennem\,}(x_1,y_1)\textup{\,og\,}(x_2,y_2):a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&&\textup{formel (43)} \end{align*}

Find to "sikre" støttepunkters koordinater og indsæt i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar kl. 13:41 af mathon

Find et punkt på linjen. Gå én enhed vandret til højre og gå derefter op eller ned til det tilsvarende punkt på linjen.
            Må du gå op er \small a positiv
            Må du gå ned er \small a negativ

aflæs nu størrelsen af op- eller nedgangen.

Svar #1 er naturligvis langt mere nøjagtig.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.