Kemi

kemi beregninger - hjælp

24. februar kl. 19:55 af Kemibeg - Niveau: Universitet/Videregående

Et specifikt gult farvestof med bruttoformlen C17H20N4O6. 

1) hvad er molarmassen af det gulestof. 

Den har jeg regnet til 376,365 g/mol 

det er opgave 2 og 3 jeg har svært ved. 

I opgave 2 og 4 har du 500mL bufferopløsning til opløsningsmiddel til stamopløsning og standarder. Du skal derfor tilrettelægge dine opgaver, så du ikke løber tør. 

Du skal fremstille en stamopløsning 1000 mg/L mht. det gule farvestof, som kaldes riboflavin, hvor du bruger din buffer som opløsningsmiddel. 

2) Hvor meget skal du afveje for at fremstille stamopløsningen? 

3) Hvad er koncentrationen af stamopløsningen angivet i mol/L 

Håber i kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 09:36 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{2)}\\&& 500\;\mathrm{mL } \;\; 1000\;\mathrm{\frac{mg}{L}}=0.5\;\mathrm{L}\;\; 1\; \mathrm{\frac{g}{L}}\\\\&& m=\left ( 0.5\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 1 \;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )=0.5\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar kl. 09:52 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{3)}\\&\textup{Molaritet:}& \\&& \left [ \textup{riboflavin} \right ]=\frac{1\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{376.365\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=2.657\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \end{}


Svar #3
25. februar kl. 19:33 af Kemibeg

#2

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{3)}\\&\textup{Molaritet:}& \\&& \left [ \textup{riboflavin} \right ]=\frac{1\;\mathrm{\frac{g}{L}}}{376.365\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=2.657\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \end{}

Hvordan ville du så regne denne?

Brug Excel til at beregne hvor meget af stamopløsning, du skal udtage for at fremstille 5 standarter med koncentrationen 5,10,15,20 og 25 mg/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar kl. 10:48 af mathon

...afhængigt af ønsket brugsvolumen af standarterne ved fortynding;
dog må forbruget af stamopløsning ikke overstige 500 mL.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april kl. 13:12 af mathon

standarterne \small \rightarrow standarderne


Skriv et svar til: kemi beregninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.