Matematik

Løsning af logaritmeligning ved hjælp af regneregel.

03. marts kl. 15:42 af Vaksi4 - Niveau: B-niveau

Hej hvordan skal jeg løse denne ligning? :) jeg må ikke bruge nogle hjælpemidler som f.eks. wordmat.

 2log(√3) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts kl. 15:46 af Anders521

#0 Du har ikke skrevet en ligning, men et tal: 2 er et tal, log(√3) er et tal, så produktet 2·log(√3) er ligeledes et tal.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts kl. 15:49 af Sveppalyf

Det er ikke en ligning men et reduktionsstykke. Du bruger den logaritmeregneregel der siger at

log(ax) = x*log(a)

og du får så:

2log(√3) = 

log((√3)2) = 

log(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts kl. 17:09 af ringstedLC

Med en anden logaritme-regneregel:

\begin{align*} \log(a)+\log(a) &= \log(a\cdot a) \\ 2\cdot \log\Bigl(\sqrt 3\,\Bigr) &= \log\Bigl(\sqrt 3\cdot \sqrt 3\,\Bigr)= \log\bigl(3\bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: Løsning af logaritmeligning ved hjælp af regneregel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.