Matematik

funktion forskrift

07. marts kl. 21:00 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave - særligt opgave a. 

Jeg har forsøgt at indsætte 0 på x's plads i funktionen og løse ligningen, men det er ikke korret. Hvordan løser jeg opgave? 

Det er vel ikke bare at se på figuren, hvor jeg kan se, at når x=0 (år 2001), så er f(x)=76,7 eller hvordan og hvorledes??

billede af opgaveformuleringen er vedhæftet. Mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts kl. 21:12 af Anders521

#0 Det er korrekt. I år 2001 var gletsjervolumen 76,6 km3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts kl. 22:48 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts kl. 22:53 af AMelev

                 Ja og f(21) = 49.2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts kl. 22:57 af ringstedLC

b) Bestem a og b med formel (43) og (44). Gletsjeren mindskes med a (km3) pr. år:

\begin{align*} \textup{Fald over en 6 \aa rs periode} &= 6\cdot a \end{align*}

c)

\begin{align*} f(x)=0 &= (...) \\ x &= ... \\ \textup{\AA rstal} &= 2001+x=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts kl. 16:06 af ringstedLC

b) Bestem a med formel (43), HF C. Gletsjeren mindskes med a (km3) pr. år:

\begin{align*} \textup{Fald over en 6 \aa rs periode} &= 6\cdot a \end{align*}

b kan bestemmes udfra figuren:

\begin{align*} f(0)=b &= 76.7 \end{align*}


Skriv et svar til: funktion forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.