Matematik

udregning af siderne i et parallelogram ud far diagonal

14. marts kl. 10:17 af Frederikemp - Niveau: A-niveau

jeg sidder med et parallelogram hvor jeg kender længden af diagonalen som er 241.2902816cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts kl. 10:39 af mathon

Det afhænger af de vinkler som parallellogrammets sider danner med diagonalen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts kl. 10:45 af mathon

                                \small \begin{array}{lllllll} s_1=d\cdot \frac{\sin(\varphi_2)}{\sin(\varphi_1+\varphi_2)}\\\\\\ s_2=d\cdot \frac{\sin(\varphi_1)}{\sin(\varphi_1+\varphi_2)} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts kl. 12:12 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts kl. 12:13 af ringstedLC

\begin{align*} \sin\bigl(180^{\circ}-(\varphi_1+\varphi_2)\bigr) &= \sin(\varphi_1+\varphi_2) &&,\;\sin(180^{\circ}-v)=\sin(v) \\ \textup{Sinusrelation}: \\ \frac{d}{\sin(\varphi_1+\varphi_2)} &= \frac{s_1}{\sin(\varphi_2)}=\frac{s_2}{\sin(\varphi_1)} \\ & \Rightarrow \left\{\begin{matrix} s_1=d\cdot \frac{\sin(\varphi_2)}{\sin(\varphi_1+\varphi_2)} \\ s_2=d\cdot \frac{\sin(\varphi_1)}{\sin(\varphi_1+\varphi_2)} \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: udregning af siderne i et parallelogram ud far diagonal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.