Matematik

2. gradspolynomie

15. marts kl. 18:38 af Trussetyven43 - Niveau: C-niveau

Jeg får givet følgende ligning:

P(x)=R(x)-C(x)

 med dertil hørende funktioner:

R(x)=-x^{2}+1000x+0

C(x)=200x+63000

Dem sætter jeg så ind på deres plads, og herefter skal jeg indsætte x=380

Mit spørgsmål er så hvordan ligningen vil se ud?

Er det 1 den her:

P(x)=-x^{2}+1000x-200x+63000=-380^{2}+1000*380-200*380+63000

Eller 2 den her.

P(x)=-x^{2}+800x+63000=-380^{2}+800*380+63000

For skal det laves så der er en a, b og c værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts kl. 19:19 af AMelev

Ingen af dem er rigtige, for dels blander du P(x) og P(380), og dels glemmer du parentes, da hele C(x) skal trækkes fra

P(x) = -x2 + 1000x - (200x + 63000) = -x2 + 800x - 63000

P(380) = -3802 + 1000·380 - (200·380 + 63000) = -3802 + 800·380 - 63000 = 96600


Svar #2
15. marts kl. 21:56 af Trussetyven43

Tusind tak


Skriv et svar til: 2. gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.