Eksamensforberedelse

Synopsis!?

14. april 2011 af Mo92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til eksamen og praesentere en synops som jeg selvfoelgelig på forhånd selv skal aflevere. Men hvad er en synops? jeg har efterhånden laest en del udleveret materiale om det, men det det forbliver dog uklart for mig hvordan den skal skrives.

Skal det vaere et flydende sprog i form at saetninger, eller simpelthen bare stikord hele vejen igennem? Skal man til eksamen benaevne alt der skrives i synopsen eller er det meningen at man skal udvaelge noget? og i såfald, hvad er meningen så med at man i det hele taget indrager det i synopsen når man senere må vaelge fra hvad man vil undvaere.

Jeg håber der sidder nogen der ude som kan besvare ovenstående spoergsmål, eller evt. sende mig en god eksempel på en synops. Ville nemlig vaere til stor hjaelp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Som udgangspunkt er en synopsis en disposition for det man vil gennemgå mundtligt, det vil sige man skal bruge det hele..

Hvordan den skal udformes, hvad der skal med og hvordan det skal stå har jeg erfaret at der ikke er helt enighed om, og at lærere kan have vidt forskellige holdninger til det.. Jeg vil råde dig til at spørge den lærer som skal have den om han/hun eksempelvis mener at det skal være i punktform eller i samlet skrift osv. Og så lave den efter hvad din lærer råder dig til.


Skriv et svar til: Synopsis!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.