Kemi

pH

27. april 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en opløsning af HCl i vand har pH-værdien 2,3. Hvad bliver pH-værdigen, hvis man tilsætter 75 mL rent vand til 25 mL af denne opløsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Beregn stofmængden af HCl. Dette kan gøres ud fra pH-værdien, fordi du ved at HCl er en stærk syre. Antag dernæst at du nu har tilsat vand, så du har 100mL opløsning. Beregn koncentrationen af denne HCl-opløsning. Dermed har du koncentrationen af H3O+. Beregn til sidst pH.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af mathon

                                     [H3O+]før = 10-pH = 10-2,3 = 0,005012 M

i 25 mL af denne
opløsning
                                     n(H3O+)før = V·c = (0,025 L)·(0,005012 mol/L) = 0,0001253 mol

efter tilsætning
af 75 mL
rent vand
                                     [H3O+]efter = (0,0001253 mol) / (0,100 L) = 0,001253 M

                                     pHefter = -log(0,001253) = 2,9
 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.