Geografi

BNP og urbaniseringsgrad?

10. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

Når jeg taler om geografi, hvad er BNP og urbaniseringsgrad så for noget ? 

Det haster - på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2011 af Deanieskat (Slettet)

Læs her:

BNP: http://da.wikipedia.org/wiki/Bruttonationalprodukt
urbaniseringsgrad: http://da.wikipedia.org/wiki/Urbanisering

Håber du kan bruge det.


Svar #2
10. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

 jeg forstår det ikke rigtigt. 

Urbanisering : det er noget med at man flyter til byen eller hvad?

Og hvad er BNP så?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. maj 2011 af BartGart (Slettet)

Urbanisering er når man flytter fra landet til byen, det kan være pga. forskellige push/pull faktorer :)


Svar #4
10. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

 Og hvad med BNP?


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. maj 2011 af BartGart (Slettet)

Denne sætning fra Wikipedia beskriver det meget godt: ''BNP anvendes som udtryk for størrelsen af et lands økonomi og opgøres ved sammenligninger af lande ofte i BNP pr. indbygger.''


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Du kan læse om urbanisering her på et let niveau ( 9. klasse )

www.geografifaget.dk/samfund/urbanisering/

Bruttonationalproduktet ( BNP ) er værdien af et lands samlede produktion af varer, tjenester og investeringer minus værdien af de anvendte råstoffer samt eventuelle statstilskud. Som regel opgjort pr. indbygger.

Taget fra samme hjemmeside.

Håber du kan bruge det?


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. maj 2011 af Ayams1 (Slettet)

BNP = Brunonationalprodukt = Den årlige indkomst for hver indbygger i et land i gennemsnit.

Urbaniseringsgrad = Urbanisering = Hvis folk flytter fra landene til Byerne.(Stor byer).


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. maj 2011 af BartGart (Slettet)

#7

Det er ikke helt rigtigt, BVP er ikke den årlige indkost for hver indbygger i et land i gennemsnit, det er BNP pr. indbygger:)


Brugbart svar (2)

Svar #9
16. maj 2011 af Ayams1 (Slettet)

# 8 Måske har jeg blandt tingene lidt sammen, men jeg ved hvad det betyder. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. februar 2013 af uddannelseervigtigt

Urbaniseringsgrad er den procentdel af en befolkning, der bor i byer.

BNP står for bruttonationalproduktet. 


Skriv et svar til: BNP og urbaniseringsgrad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.