Oldtidskundskab

Et par old-spgm.: Thukydid; Herodot; Homer

20. maj 2005 af Stud. (Slettet)
Hejsa
Jeg skal op i old på mandag og har lige nogle spørgsmål, jeg gerne vil have svar på, inden jeg skal op.

Er der nogen, der har læst Thukydid's "Krigerbegravelse i Athen"? Hvad skal man lægge vægt på, hvis man kommer op i den? Hvad er vigtigst at have styr på?

Det værste jeg kan komme op i er Herodot om forfatningerne (oligarki, demokrati og monarki)? Hvad skal man kunne perspektivere til, og hvad er væsentligst at kunne fortælle? Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med den tekst ud over at fortælle lige præcist, hvad der står.

Homer - Odysseen
Hvis man trækker et uddrag af Odysseen, så er det vigtigt at lægge mærke til:
- Homeriske sammenligninger...
(er der nogen, der vil hjælpe mig med at fortsætte listen?)

Håber der er nogen, der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2005 af BsB86dk (Slettet)

Til det der med demokrati, oligarki osv. så er der en del at snakke om, men hvis du VIL perspektivere så bruger vi j demokrati over det meste af verden i dag og der er talrige eksempler på alle mulige andre styreformer, så du kan underbygge eller vælte de teorier de snaker om...

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2005 af nam (Slettet)

Til Odysseen..

Bare episke træk generelt (gentagelser, homeriske sammenligninger, smykkende adjektiver)

og så også noget med menneske - gude forholdet ...

Skal også op i old på mandag.. Good luck! ;o)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2005 af Garfield (Slettet)

#1

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2005 af zIOn (Slettet)

Til jer der skal op i Odysseen, hvilke vers skal i op i?
Jeg skal ikke op i den, men har fået den udleveret, så jeg tænkte at jeg ligeså godt kan sætte mig ind i historiens hovedlinier.

Svar #5
22. maj 2005 af Stud. (Slettet)

#1: Men hvis man skal drage noget fra hele pensum ind, så kan jeg ikke lige se hvad det skal være.
Vores pensum består af Odysseen, Thukydid - Krigerbegravelse, Herodot - den bedste forfatning, Kroisos, Polykrates' ring, Sofokles - Antigone, Platon - Symposion... Så jeg kan ikke helt se, hvordan jeg kan bruge den tekst. Man kan drage paralleller fra mange af de andre tekster til resten af pensum, men jeg synes ikke lige man kan ved "Den bedste forfatning".

#2: Held og lykke

#3: Platons syn på stater? Det har vi ikke lige haft om. Kan du lige kort forklare???


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2005 af zIOn (Slettet)

#5 Du kunne godt lige have svaret mig, når nu du selv skriver herinde for at få svar...

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2005 af *A* (Slettet)

#6 Hvis jeg nu giver dig dette link med et kort referat af sangene i Odysseen har du så lyst til at svare på mit spørgsmål (se old kategorien) om ethos, pathos og logos?

http://elias.ribekatedralskole.dk/classica/personer/homer/odysseen.htm

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2005 af yesser-girl (Slettet)

for at svare på dit spørsgmål *A*
så betyder:
1. Logos = Appel til fornuften/forstanden/logik dvs. ved fremførelse af argumenter baseret på beviser.
2. ethos = appel til retfærdighedssansen eller troværdigheden kommer an på hvordan din lærer fortolker det!!
3. pathos = det følelsesmæssige

Håber det hjælper lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2005 af Dubio (Slettet)

Jeg skal op i morgen.. og mangler også lidt inspiration til krigerbegravelse i athen..

mht. homer og herodor, så kan det varmt anbefales at læse lidt i de europæsike ideers historie.. apollinske og dyonysiske, skæbne, og polis..

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2005 af sacinofo (Slettet)

Er historieskriven Thukydid den samme som Thukudid fra demen Alopeke som aristokratisk-sindede opstillede som modstander til Perikles?

Skriv et svar til: Et par old-spgm.: Thukydid; Herodot; Homer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.