Samfundsfag

Analyse af en tekst

23. maj 2011 af anja00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med at forberede AT, hvor mine fag er: mediefag og samfundsfag, og mit emne er: reality-tv.

Jeg har fundet en artikel om, hvorfor vi ser Paradise Hotel.

Vil man kunne lave en analyse af denne tekst, med henblik på at det skulle være fra en samfundsfaglig vinkel? og i så fald, hvordan skulle man lave en sådan analyse?

På forhånd tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NikolajOlsen

Det har jeg umiddelbart svært ved at se. Artiklen handler jo om, at der er noget i mennesket, som gør, at vi godt kan lide eventyr, og det har jo ikke så meget med samfundet at gøre. På den måde ville det have været mere oplagt med psykologi som dit andet fag. Men nu skal du jo bruge samfundsfag, og så vil det måske være mere oplagt at finde en eller anden sociolog, der har sagt eller skrevet noget om trang til at eksponere sig selv eller sådan noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af SofieHG (Slettet)

Det kan du sagtens! og der er endda flere forskellige muligheder du skal overveje.. Det skader aldrig at tage disse overvejlser med i din opgave under et metode afsnit.

På uni bruger vi Alan Brymanns  bog Social Research Methodes og han beskriver forskellige metoder..

Da dit emperiske materiale er en artikel laver du en kvalitativ undersøgelse af et dokument, husk derfor at vudere om dokumentet lever op til følgene 4 kriterier:

1) autentisk, Er du sikker på forfateren har sagt noget om emnet
2) Troværdigt, hvor troværdigt er dokumentet ( en eller andens blog eller en professers holdning til sagen)
3) representativt, siger det noget om proffeserens egen erfarring med at se programmet eller dækker det også over "os andre"
4) betydning, er det klar og forståelig hvad der står i artiklen

Derefter er der forskellige metoder. foreksemple kvalitativ indholdsanalyse, semiotik og hermeneutik, jeg bruger oftes den sidste og tror også at det er den jeg vil bruge i dette tilfælde med mindre du er mere interesseret i hvordan medierne omtaler medierne så er det semiotik..

Det er ret kludret og måske er det nemere at lave en

komparativ analyse

hvor du sammenligner hvad forskellige folk siger og kigger efter konvergens (enigheder) og Divergens (ueningheder) Det kræver at du finder en artikel mere og måske også at du for lavet noget rigtig godt for det er lidt dem nemme løsning..

Håber det hjalp lidt, lån evt den omtalte bog, den er desværre på engelsk men den er meget god alligevel, du skal bruge kapitel 18 der heder Documents as Sources of Data

God arbejdslyst!

-Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NikolajOlsen

#2: Har du læst artiklen?


Skriv et svar til: Analyse af en tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.