Billedkunst

Eksamen - Billedkunst C stx.

24. maj 2011 af skinkesalat (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan foregår eksamen i billedkunst, på c-niveau?

All i know, er bare, at vi skal præsentere vores eksamensprojekt, men der skulle vist også være noget yderligere. Hvordan forgår det?

På forhånd, tak! (: 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)

Da jeg var til billedkunsteksamen i 1.g, kom vi op til eksaminationen, trak et spørgsmål inden for de opgivne emne, derefter havde vi en time til at forberede og besvare spørgsmålet. Under eksaminationen fremlægger du selvfølgelig din besvarelse, hvorefter du vil indgå i en dialog med lærer og censor.

Eksaminationen var 30minutter inkl. votering.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. maj 2011 af Mo92 (Slettet)

På HF er vi blevet informeret om at eksamen består af to dele hvoraf den ene er det som du selv naevner, nemlig en praesentering f eksamensprojektet. Den anden del er en raekke opgaver som tager udgangspunkt i de emner som er den del af jeres billedkunst pensum. Selve strukturen på disse opgaver er dog ikke definitiv og opgaverne er derfor efter så vidt jeg har forstået meget forskellige og i oevrigt meget omfattende hvilket betyder at du forinden eksamen skal have en masse analyser klar =/


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)

#2: Helt klart :)

Sigter man efter en god karakter, er man nødt til at have lavet størstedelen hjemmefra (læs: være godt forberedt). 60 minutter (hvis vi taler om C-niveau på STX) er ikke særlig lang tid, hvis man virkelig brænder for en fremragende præstation.


Svar #4
26. maj 2011 af skinkesalat (Slettet)

 Tusind tak! (: 

#3 - men hvis man nu læser pensum igennem, og blot tager bogen med og bruger analyseskemaer til forberedelsen, er det så 'fint nok'? (: 


Brugbart svar (3)

Svar #5
26. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)

Nu er det jo således, at du til eksamen gerne må genbruge de analyse og fortolkninger, i har gennemgået i timerne. De hører med i pensum. Så hvis du kan dem, kan du med garanti bruge dem uanset, hvilket spørgsmål du trækker.

Den bedst forberedte har vel altid styr på pensum (; Men jeg synes klart, det er en fordel lige at se på andre billeder og lige have skrevet nogle stikord til dem. Derudover har i sikkert lavet nogle visualiseringsøvelser eller lavet nogle små "projekter", som har kræver en del selvstændig arbejde. F.eks. en plan i forbindelse med arkitektur og en skulptur, man selv har lavet. Det er altid godt at inddrage disse :)


Svar #6
26. maj 2011 af skinkesalat (Slettet)

 Skulpturer er vores eksamensprojekt (: 

tjo, jeg må vel i gang med at terpe... well, tak for hjælpen! :D. 


Brugbart svar (3)

Svar #7
06. juni 2011 af peter09

Svar #5

hvad mener du med at det er en fordel at kigge på andre billeder?

Skal nemlig også til eksamen i billedkunst og jeg er lidt usikker over hvordan det endligt foregår.. nogle siger at man trækker et spørgsmål hvorefter man skal analysere SELVALGTE billeder fra portfolio  mens andre mener at det ikke er selvalgt :-S

endvidere skal man også præsentere sit selvvalgte emne .. er det ikke smart at give lærene en kopi af de billeder man analysere undervejs eller er det lige meget ?

Og hvordan laver man gode noter ? er det bedst at forkusere på kunst perioderne og kunsterne end det tekniske såsom de forskellige begreber?


Svar #8
08. juni 2011 af skinkesalat (Slettet)

 Har snakket med min billedkunstlærer i dag - man skal selv sørge for at have billeder med til eksamenen, både fra portfolio, men også nogle man finder selv, der passer til de emner man kan trække - for eksempel perioden antikken - så finder man billeder af konstruktioner fra dengang (: 

Lav  en liste over de begreber, som hænger sammen med de emner i kan trække, og sørg for at du har analysemodellerne i orden, så skal det vist nok gå. (: 


Brugbart svar (3)

Svar #9
08. juni 2011 af peter09

Så man skal selv finde billeder til de emner man kan trække?

^^variere det ikke alt efter hvilket gymnasie der er tale om ? :-S


Brugbart svar (2)

Svar #10
13. juni 2011 af LadyWinter (Slettet)

Vi skal i hvert fald selv vælge hvilke billeder vi analyserer, men det er rigtig smart at have lavet stikord til en masse billeder forinden, så du ved hvilke du kan bruge til eksamen :)


Svar #11
16. juni 2011 af skinkesalat (Slettet)

 #9 Tror det pretty much er sådan over det hele, men spørg din lærer, de er de eneste der kender der rigtige svar (: 


Skriv et svar til: Eksamen - Billedkunst C stx.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.