Samfundsfag

Forholdet mellem USA og Europa

26. maj 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hej. Jeg arbejder med forholdet blandt USA og Europa. 
Jeg undrer mig over Europas "adskillelse" fra USA. 
Europa er i gang med at lave deres eget rumprogram, gps-system osv. Og jeg tror at forholdet mellem USA og Europa spiller en rolle. 
Er der nogle der kan forklare mig forholdet? Fordi jeg ved ikke helt hvad forholdet har været de sidste par år. 

Jeg håber nogle vil jeg hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Magnuskongen (Slettet)

Mnjah, tror de fleste vil sige noget i retning af at det delvist handler om prestige, og delvist handler om at man bare vil sikre sig at man har sit eget, som man selv bestemmer over og kontrollerer, og ikke er afhængig af USA angående.

Generelt har vi vel et fint forhold til USA og har haft det i lang tid, men der er en række områder hvor vi er uenige, der er en fin liste på følgende side: http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_%E2%80%93_United_States_relations . Nogen havde også forventet at vi ville få et tættere forhold af at Obama blev valgt derovre, men det er ikke sådan helt sket, i hvert fald ikke så markant som nogen havde ventet.

Så... tjah.. det er godt, men ikke SÅ godt som nogen ville håbe at det var ;) Og så kompliceres det selvfølgelig lidt af at der ikke er een europæisk præsident , der har nær samme magt som den amerikanske - USA har eet forhold til UK, et andet til Tyskland, et trejde til DK, etc.


Skriv et svar til: Forholdet mellem USA og Europa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.