Musik

Mundtlig musik eksamen, hvordan forgår den?

26. maj 2011 af 1abekat (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg forstår at eksamen er en 2 delt prøve, hvor den første del består af solespil og samspil. Men jeg har ikke rigtigt forstået hvad den anden del går ud på? Kunne være fedt hvis der var nogen der gad at hjælpe mig.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 2.Del foregår sådan at du trækker et stykke musik i en genre som i har gennemgået i undervisningen.
Det du så skal gøre er at vise tidstypiske træk for det stykke musik. Altså kigge på akkorderne, og melodien. Hvis f.eks. det er blues skal du komme ind på bluesharmonik, omvendte kadencer og små septimer, hvorvidt det er 12 eller 16 takters blues, og fraserne, om de falder i 4, eller om det er anderledes.

Du skal også ind på selve tonerne i bluesgenren, der vil f.eks. ofte være sænkede 3. 5. og 7. trin i blues i forhold til den skala nummeret er i.

Så skal du lave en tekstanalyse, og sætte det i historisk sammenhæng. I blues kunne det ofte handle om noget med sortes vilkår.

Alle de ting skal du så fortælle om ved lige præcis det numer du har valgt. Husk også at fortælle hvor forskellene er, hvor det skiller sig ud. og hvis du kan se inspirationer fra andre genrer er det også en god idé at nævne. 


Svar #2
30. maj 2011 af 1abekat (Slettet)

 Tak for hjælpen det hjalp mig forstå det bedre, har dog et lille ekstra spørgsmål. Hvor lang tid for man til at forberede sig? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 2# der er én times forberedelse.


Svar #4
03. juni 2011 af 1abekat (Slettet)

 Okay, super! :D


Skriv et svar til: Mundtlig musik eksamen, hvordan forgår den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.