Studievalg og videregående studie

Psykologi-studie Aarhus

29. maj 2011 af Jakob BR., (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa folkens.

Jeg er i vildrede.

Jeg har søgt ind på psykologi på Aarhus universitet. Jeg søgte ind på kvote 2, fordi jeg fik at vide, det var en fordel, fordi man så også automatisk blev vurderet i kvote 1.

Jeg blev færdig med min HHX i sommeren 2010 og har valgt at arbejde et år, før jeg skal flytte hjemmefra - til Århus (hvis jeg kommer ind :D ) Mit gennemsnit fra HHX-uddannelsen ligger på 11,1, mener jeg og med 1,08 bonus blev det "opgraderet" til 12 på det der online ansøgningsskema. Det var lige lidt baggrundshistorie.

Jeg har så nu været på AU's selvbetjeningshjemmeside og derinde står der ud fra min 1. prioritet (Psyk.) at "Kvote 2 fagsnit: 8,5". Hvad betyder dette 8,5? Er mit gennemsnit blev reduceret til 8,5 på en eller anden måde?

Har skrevet med min gamle studievejleder, en gang i marts måned, vedrørende om jeg skulle søge kvote 1 eller kvote 2. Og han skrev at jeg intet havde gjort forkert, ved at søge kvote 2, og at "med det gennemsnit, skal der gå noget helt galt, hvis du ikke kommer ind.", skrev han.

Jeg er nervøs for, hvad dette 8,5 betyder? Jeg har alle de fag, der kræves, fik 7 i årskarakter i samfundsfag, men 12 til eksamen, og alle andre fag ligger på enten 10 eller 12 - så kan det være det der 7-tal, der har trukket ned?

Jeg har selv en teori om, at det 8,5 betyder et snit af nogle udvalgte fag. Men stadigvæk kan jeg ikke forstå det, da det 7-tal i samfundsfag er den eneste karakter jeg har under 10.

Håber på svar. På forhånd mange tak.

P.s. er der nogen, der ved hvornår man starter på psyk på AU? Kan det passe jeg har læst mig til starten af september? :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. maj 2011 af Walras

Du får ikke problemer. Du bliver uden tvivl optaget via kvote 1. At du har søgt via kvote 2 er prisværdigt men spild af tid, når dit snit er så højt.

Du skal nok regne med at starte engang i august, hvis du skal være med til introforløbet. I skal gerne kunne starte undervisning omkring 1-2 september alt efter ugedagen. Men jeg ved ikke, hvordan det foregår i Aarhus og slet ikke på psykologi.


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. maj 2011 af Weezer (Slettet)

Når du søger kvote 2 så tager den snittet af nogen bestemte fag. På Psykologi i Århus er det:

Dansk A
Engelsk B
Matematik B
Fysik C eller Kemi C eller Biologi C
Historie C, Samfundsfag C, Samtidshistorie C eller Psykologi C eller Filosofi C


Det er nok udfra de fag du har et snit på 8,5. Men som #1 siger så er det fuldstændig lige meget, da du med et snit på 12, er sikker på at komme ind på kvote 1. Så du vil slet ikke blive vurderet ud fra kvote 2.

I øvrigt er sådan med Psykologi, at det næsten er sværre at komme ind på kvote 2 end kvote 1, da snittet er højere. Så du vil nok ikke have kunne komme ind på kvote 2, men da dit kvote 1 snit er så højt at du vil kunne komme ind på alle udannelser i hele Danmark, er det jo ret lige meget
 


Svar #3
29. maj 2011 af Jakob BR., (Slettet)

Okay. Tusinde tak for svarene.

Gad vide om det "8,5" hænger sammen med, at jeg på HHX slet ikke har haft Fysik, Kemi eller Biologi, men kun Dansk, Engelsk, Matematik og Samfundsfag af de ovennævnte fag.

Så fik jeg ro i sjælen. Tak for de gode svar. Jeg sætter stor pris på det.    :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. maj 2011 af Moderatoren

"er der nogen, der ved hvornår man starter på psyk på AU? Kan det passe jeg har læst mig til starten af september?"

Det kommer nok frem på deres hjemmeside inden du får et brev om det.

Men ja i starten af september starter undervisningen. Jeres introuge er nok så i slutningen af august..


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. maj 2011 af Weezer (Slettet)

# 3

Hvis du ikke har haft Fysik, Kemi eller Biologi tror jeg slet ikke du kan søge ind på kvote 2, da det jo er de fag man tager udgangspunkt i.I øvrigt også ret underligt at de vurdere kvote 2 ansøgere ud fra de fag, de er jo ikke engang et optagelses krav og ikke særlig relevante for uddannelsen.

Ja, uddannelsen starter nok ca. 1 september -/+ et par dage.


Skriv et svar til: Psykologi-studie Aarhus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.