Psykologi

Psykologi videnskab ?

30. maj 2011 af spek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle

 Kan man godt sige at psykologi også er et videnskab el. i hvert fald godt arbejde med et videnskabeligt fag såsom biologi og kemi mht. sygdomme som AHDH, auteisme og stress ? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. juni 2011 af Pettson

Den Store Danske : Gyldendals åbne encyklopædi skriver:

"psykologi, læren eller videnskaben om organismers psyke eller om det mentale livs foreteelser, som det kommer til udtryk i menneskers tanker, følelser, behov, erindringer, holdninger, fantasi, drømme, handling, adfærd og praktisk virksomhed såvel som disse foreteelsers forbindelser til deres biologiske grundlag og kulturelle, samfundsmæssige og sociale påvirkninger og betingelser.
Psykologien undersøger dels det mentale liv på den særegne måde, som det forekommer hos det enkelte menneske, dels på de mere generelle måder, det forekommer hos afgrænsede grupper af mennesker eller hos alle mennesker.
...
Desuden bidrager de psykologiske fagområder til en bred vifte af kundskabs- og praksisfelter uden for eller som grænseflader til psykologien. Mangfoldigheden af disse tværvidenskabelige forbindelser illustrerer, at psykologien kan opfattes som både en humanistisk videnskab, en samfundsvidenskab, en naturvidenskab og en sundheds- eller lægevidenskab, hvis betydning i det moderne samfund har været støt stigende siden dens grundlæggelse i 1800-t."

Kilde: http://www.denstoredanske.dk/index.php?title=Krop%2C_psyke_og_sundhed/Psykologi/Psykologiske_termer/psykologi


Skriv et svar til: Psykologi videnskab ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.