Studievalg og videregående studie

Jura

04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hej alle,
Tror i Jura stiger med snittet?  F.eks. kvote 1 standby,  tror i den stiger mere end 0,4 ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 Er den ikke meget lav jura snittet ?


Svar #2
04. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

På KU er kvote 1    8,3     og kvote 1 standby 7,9

mens den i SDU  er  7,9   og kvote 1 standby 7,0


Mit spørgsmål er bare om I tror at den stiger mere end 0,4 her til sommer?


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 er der så nogle problemer ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. juni 2011 af frags (Slettet)

Jura (på KU) vil højst sandsynligt falde i år, da der er 14% flere pladser i år end der har været tidligere. ;)

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. juni 2011 af Roman Garcia

# 4 Jeg har ikke hørt, at der skulle optages flere studerende ved KU. Er det noget, der er godkendt, eller hvor har du det fra.

# 2 Umiddelbart er antallet af ansøgere i år større end sidste år, hvilket giver større kamp om pladserne, og som følge heraf kan gennemsnittet sige. Man kan dog ikke sige noget med sikkerhed, og det er overhovedet ikke muligt at give præcise forudsigelser om f.eks. 0,4 karakterpoint eller lignende.


Svar #6
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Tak :)  Håber ikke den stiger alt for højt  :(


Brugbart svar (4)

Svar #7
05. juni 2011 af frags (Slettet)

Jeg skal selv starte på KU og læse Jura her efter sommerferien - jeg var til åbent hus i foråret, hvor de blandt andet fortalte om den nye studiereform for 2011.

Der vil fremover stort set ikke være forelæsninger på jurastudiet, det vil kun være som indledning til nye fag/forløb og evt. som opsamling på forløb. Undervisningen vil minde mere om gymnasiet, hvor man er delt ind i hold bestående af 4 studiegrupper, og altså på 24 studerende i alt - det skal meget gerne hjælpe til at de studerende deltager mere aktivt i undervisningen, både som følge af de mindre hold, men også som følge af at undervisningen fremover vil være mere case-baseret og man derfor kun kan blive dygtig, hvis man engagere sig i stoffet og forbereder sig til timerne.

Det var hovedtrækkende i, hvad de fortalte til "åbent hus" i foråret. Dog var der også flere ting som ikke var 100% fastlagt på daværende tidspunkt, bl.a. det med studiegrupperne, hvor store de skal være og hvordan de vil blive sammensat fra studiestart af - der var nemlig snak om, at studiet ville sammensætte dem fra start af, hvor det så på 2. semester var op til eleverne selv at danne studiegrupper - men alt dette var noget som på daværende tidspunkt ikke var fastlagt - jeg venter spændt på hvad det ender med!

Endvidere fortalte de, at de udvidede antallet af optagne fra ca. 700 til 850 - og det er på denne baggrund at jeg bygger mit postulat. Jeg har efterfølgende prøvet at finde et sted hvor det står, men det har ikke være muligt - omvendt har jeg heller ikke fundet et sted hvor der står, at der "kun" vil blive optaget 700.

Man kan i øvrigt læse mere om den nye studiereform 2011 på www.jura.ku.dk , selvom jeg synes det er meget sparet med oplysninger dog!


Svar #8
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

men når man læser på uni, som fx. jura. Skal man så komme hver dag og have undervisning  ligesom gymnasiet? eller kan man godt blive hjemme og studere derhjemme, og så komme engang imellem til forelæsningerne?

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. juni 2011 af frags (Slettet)

Der er ikke mødepligt på samme måde som i gymnasiet hvor der bliver holdt øje med ens fravær - men jeg vil da stærkt råde dig til at møde op til den undervisning der bliver tilrettelagt og som du kan tjekke via dit skema!

Bortset fra det tror jeg det er meget forskelligt fra studie til studie hvor meget undervisning der er... :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
05. juni 2011 af Louirp (Slettet)

#7

Jeg glææææder mig sådan til at starte - hvis jeg dog kommer ind :D. Det bliver så fedt!


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. juni 2011 af ThaFrankieboy (Slettet)

Tror i at snittet vil falde pga. De 100 ekstra pladser, eller vil det stadig stige, blot med mindre kvotient? Umiddelbart tror jeg (ud fra de rekord mange der har søgt gennem kvote 2) at snittet stadig vil stige en smue, dog ikke med mere end 0,1-0,4. Kom med jeres bud? :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
15. juni 2011 af sunnydhillon (Slettet)

 det kommer ikke til at stige, det er jo ren logik??

hvis det er  personer ind vil gennemsnittet da helt sikkert kun 


Brugbart svar (2)

Svar #13
20. juni 2011 af Albooz (Slettet)

 Hey! Jeg overvejer at søge ind på Jura (Aalborg Universitet), men på standby, hvor kvotienten ligger på 6,6!

Tror i denne kvotient vil falde?


Brugbart svar (2)

Svar #14
20. juni 2011 af Roman Garcia

Nej, nærmere tværtimod.


Brugbart svar (2)

Svar #15
20. juli 2011 af MrAbdul (Slettet)

 Hej med jer

Optagelsesstatistikken er offentliggjort for KU's vedkommende.

Det skal siges at antallet af ansøgere er steget med 5,3% for KU selvom man ikke kan vide om disse ansøgere har fået lavere eller højere snit end forrige år's ansøgere kan man gætte på at kvotienten nok stiger en smule.


Brugbart svar (2)

Svar #16
03. august 2011 af letsd (Slettet)

 nu er jeg så kommet ind på jura heldigvis, på århus uni.

er der nogle der ved hvornår jura studiet egentlig starter på århus? jeg kan simpelthen ikke finde det, har prøvet at finde det i 2 timer nu


Brugbart svar (2)

Svar #17
03. august 2011 af Roman Garcia

Det er normalt omkring den sidste uge i aug. Man plejer at få informationer pr. brev.


Brugbart svar (2)

Svar #18
04. august 2011 af sunnydhillon (Slettet)

 ok har også hørt at studiet i århus er meget hårdere end i forhold til kbh, er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #19
08. august 2011 af Roman Garcia

Saadan har det vaeret tidligere, men det er blevet udlignet lidt. Tidligere var det saaledes at 50% dumpede ved formueret og familie/arveret ved AU. Saa det var meget svaert at komme igennem - og vaesentligt mere besvaerligt at komme igennem i forhold til KU. Saa AU har vaeret noget haardere. Dog har man lempet lidt paa svaerhedsgraden. Personligt tror jeg at èn af grundene til at man har lempet er taksameterordningen, som betyder, at man faar penge for hvor mange studerende der bestaar. Jo flere der gaar til eksamen og bestaar jo flere penge faar universitetet.

Dumpeprocenterne ved Aarhus Uni er dog stadig vaesentligt hoejere, og det generelle snit fra bachelor uddannelsen ved Aarhus uni er lavere end ved KU. Saa svaerhedsgraden er hoejere i Aarhus. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det er en bedre uddannelse, det siger bare, at det er mere besvaerligt at komme igennem.


Brugbart svar (1)

Svar #20
13. august 2011 af sunnydhillon (Slettet)

tusind tak for svar


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.