Andre fag

Klager over eksamenskarakter?

06. juni 2011 af Niels_h (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej Allesammen

Jeg har idag fået en karakter, som jeg er meget utilfreds med. Jeg var oppe i IT, og fik kun et 4 tal.

Det der skete var, at jeg skulle op 9.30. 
Kl. 9.26 blev jeg lidt i tvivl, og ønskede at printe nogle papirer som jeg evt. kunne få brug for. Jeg snakkede så med min lærer og han sagde "ja ja det helt fint... men du har 3 min tilbage" mens han smiler. Jeg opfatter det som at det er i orden, og går ud fra at læren ved at det tager mere end 3 minutter at få printet nogle papirer. 
Ifølge min lærer kommer jeg så 4 minutter forsent. 
Eksamen foregår sådan at man skal fremlægge noget i højst 12 min, hvorefter man skal fører en samtale omkring pensum. 
Min fremlæggelse foregår fejlfri, jeg snakker flydende og der bliver ikke gjort af papir. Jeg føler også at jeg opfylder alle bedømmelseskriterier, og jeg svarer rigtig på alle de spørgsmål jeg får stillet, undtaget et spørgsmål.

Den feedback jeg får tilbage er, at jeg simpelthen kom forsent, og på den måde kun har gjort mig fortjent til 4. Jeg fik igen feedback på min præstation og den dialog jeg havde med læren og censoren. 

Personligt føler jeg at læren og censoren har haft en meget negativ tilgang til det, og har lagt meget fokus på de 4 minutter, i forhold til 20 minutter som jeg var derinde. Som sagt så svarede jeg på stortset alle spørgsmål. 

Er der nogen her der har erfaring med det, og kan fortælle om jeg har nogle muligheder? Fordi jeg er stærkt utilfreds, og føler på ingen måde at det kun er et 4 tal. 

Det er trods alt et fag på C niveau, så jeg forstår ikke hvordan de kan forvente så meget, og have en så negativ tilgang. Jeg var i sidste uge oppe i en samtidshistorie, hvor jeg overskred tiden med over 5 minutter. Der står også i skolen håndbog at man skal være indstillet på at, der kan opstå ventetider. 

Jeg ved godt at man selvfølgelig ikke skal komme forsent, men synes det er lidt forkert at have en så negativ tilgang til en smule forsinkelser, og burde have en forståelse for at disse karakter faktisk betyder meget for eleverne. 

På forhånd tak

Niels Hammer


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg kan kun sige at det er din egen skyld at de har haft negativ tilgang til det. du kunne bare have printet tidligere og ikke komme løbende forsent og på den måde give din censor et forkert indtryk af dig som elev. 

derudover har det selvfølgelig haft betydning for hvor meget du har nået pga. du kom forsent. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. juni 2011 af DaDam (Slettet)

 Det lyder godt nok uheldigt, og kan godt forstå dig.

Jeg var selv op i et C niveau i sidste uge,  og jeg fik 02 - selvom jeg svaret på rigtige mange spørgsmål, som blev stillet.

og min lærer og censors argument var at det eneste jeg bestod for var kun pga. af mit projektopgave, som jeg rent faktisk skulle snakke om i de første 10 min. men nået ca. at snakke om det 5 min. med afbrydelser osv.

... ja .. som sagt det ikke mellem mig og de to. Jeg gik ned på kontoret og fortalte det, hvor jeg blev bedt om at skrive en klage som senest  skulle afleveret 14 dage efter eksamen.

Så idag fik jeg snakket med min studievejleder, og hun sagde - du kan ikke klage over dit eksamens karakterer, men du kan fx klage over tidsmangel, og noget fagligt-mangel osv.

Så jeg tror ikke du kan klage og det er virkelige ikke "bare at klage", sagen skal virkelig føres til ende.

Så jeg valgte at lade være, selvom jeg kunne gå amok på den censor !!

 ... Håber det var en hjælp? (:


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. juni 2011 af Jerslev

#0: Jeg kan kopiere det eleverne på Marselisborg har fået udleveret til dig:

Klage

Ved klage over eksamen, herunder over årskarakteren, der indgår i studentereksamen skal klagepunkterne præciseres og begrundes. Klagen skal indgives til rektor inden 2 uger, efter at bedømmelsen er meddelt eleven, dog senest den 23. juni 2011. Klagen indgives individuelt og skriftligt. Klagen skal præcisere og begrunde klagepunkterne. Bedømmelsen ved en eventuel ombedømmelse eller omprøve kan resultere i en lavere karakter.

En klage kan vedrøre:

Eksaminationsgrundlaget, herunder prøvespørgsmål, opgaver og lignende.
Eksamensforløbet
Bedømmelsen.
Andre forhold omfattet af bekendtgørelsen.

Husk at bemærke det med fed.

Link til eksamensbekendtgørelsen: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=133219

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. juni 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#0

Jeg har aldrig hørt noget lignende før. At komme for sent til eksamen, og så oven i købet gentage fejlen ugen efter, og forsøge at negligere det..Det er en utrolig ignorance overfor eksamenssituationen.

De havde end ikke behøvet at lukke dig ind, men kunne have udelukket dig fra eksamen. Du burde være taknemmelig over at bestå.

Jeg håber bare, at du lærer af det, for det er de færreste undervisere og censorer, der tolererer, at eleverne skider eksamen et stykke..

Tænk at du ikke engang er flov over din respektløshed, men synes at det er dem, der har lavet en fejl. Du burde lige overveje, hvad det er, du har gang i.

Du skriver: "Der står også i skolen håndbog at man skal være indstillet på at, der kan opstå ventetider".

Ja, det er fordi folk bliver forsinkede undervejs i eksamenssituationen, eller måske fordi de blev kørt over på vej til skole. Ikke fordi de lige skulle ud og kopiere noget de havde haft 4 mdr til..

Du skriver også: "Jeg ved godt at man selvfølgelig ikke skal komme forsent, men synes det er lidt forkert at have en så negativ tilgang til en smule forsinkelser, og burde have en forståelse for at disse karakter faktisk betyder meget for eleverne".

Hvis karaktererne betød noget som helst for eleven, skulle eleven måske overveje at tage eksamen alvorligt..

Jeg vil desuden tilføje, at jeg har fuld forståelse for at man kan være ligeglad med autoritets-situationer, men så skal man altså ikke ynke over sit valg bagefter..


Svar #5
06. juni 2011 af Niels_h (Slettet)

 Tak for svarerne

Jeg ved godt at det er min fejl, men alligevel? 4 minutter er det virkelig så slemt? 

Det jeg er mest utilfreds med er, at jeg ikke får nogen feedback på min præstation. Det virker som om det var uden betydning alt det jeg sagde.

Jeg har tænkt mig at klage over bedømmelsen, i og med jeg ikke får nogen ordenlig feedback. 

Men er der overhoved nogen chancer for medhold? 


Svar #6
06. juni 2011 af Niels_h (Slettet)

 @Eksamenshaje

Den jeg nævnte tidligere var ikke at jeg kom forsent. Der kom jeg til tiden, men fik mere tid der inde, end det der var sagt på forhånd. Og jeg kom ud med et 12 tal!! 

At de ikke kan lukke mig ind, det forsår jeg ikke. For som jeg siger, så burde læren jo vide at der tager mere end 3 minutter at printe. Hvorfor kan han ikke sige at jeg ikke kan nå det, istedet for at sige" ja ja det fint" 


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

niels - kom nu videre. det andet er for barnligt. indrøm over for dig selv at fejlen var din og forbered den næste eksamen. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
06. juni 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#6

Du får ikke noget ud af at klage, når det  er dig selv, der ikke overholdt reglerne.. Det er dit ansvar at komme til tiden, og det behøver læreren ikke at stå til ansvar for..

Du var jo bare heldig den første gang så, men derfra og til at gå ud fra, at det er ok at komme for sent med vilje.. Det er jo helt ude i skoven.

Du er den voksne i dit liv, og det er KUN dit ansvar..


Svar #9
06. juni 2011 af Niels_h (Slettet)

 Jeg har på intet tidspunkt sagt at det er okay at komme forsent. Selvfølgelig ved jeg godt man ikke må det, og jeg har en stor respekt for autoriteterne. 

Du misforstår mig lidt, se på læren. Jeg har tidligere haft problemer med denne lærer.

Hvorfor kan jeg ikke klage over bedømmelsen, får ikke nogen ordenlig respons


Brugbart svar (2)

Svar #10
07. juni 2011 af JJ-cool (Slettet)

Som du formulerer det, er det et problem, hvis det, at du kommer for sent har indflydelse på din karakter. Det er korrekt, som andre skriver, at du ikke har krav på at blive lukket ind, og de kunne eventuelt have ventet med at tage dig op til sidst på dagen. Eller du kunne  være blevet bortvist fra eksamen

MEN de må under ingen omstændigheder lade andre bedømmelseskriterier end faglig målopfyldelse spille ind på bedømmelsen af din præstation, så hvis de har begrundet deres bedømmelse ud fra andre kriterier, er der muligvis et problem, men du fik 4, og det er næsten en middelkarakter, så du har selvfølgelig kunnet en del,  men også haft væsentlige mangler - Der skal faktisk snakkes en del relevant og korrekt faglighed til et 4-tal

Du taler meget om, hvordan du følte og opevede det - det kommer du ikke langt med. At du svarede på alle spørgsmål heller ikke, for svar behøver ikke at være femragende, men kan sagtens være overfladiske, forkerte, solide eller mangelfulde og så får man jo en lavere karakter, selvom man har svaret på alle spørgsmål


Brugbart svar (2)

Svar #11
13. juni 2011 af jegsnaver (Slettet)

Pardon hvis jeg gentager noget, der allerede er blevet sagt...

Du siger, at din lærer sagde: "ja ja det helt fint... men du har 3 min tilbage". Bum. Om han så smiler eller ej, hvad får dig til at tro at du så kan bruge 7 minutter? Så ikke nok med, at du ikke er klar over, at man ikke skal komme 4 minutter for sent til sin eksamen - du får det af vide 5 minutter før eksamen uden at det sætter sig fast?

- jeg tror, også bare at du skal være glad for, at du får Studenterhuen - En virkelig streng censor havde vel nægtet dig eksamination og dumpet dig?

cheers.

www.facebook.com/studenterhuen
- join fællesskabet.


Skriv et svar til: Klager over eksamenskarakter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.