Samfundsfag

Samfundsfagseksamen problemformulering

07. juni 2011 af SunB (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey

Jeg har netop modtaget mit emne i samfundsfag 24-timer mundtlig og det er: Livsstil, risikosamfund og sundhed. Mine bilag dækker over Bechs teori om risikosamfund og Franck Bôckelmanns senmoderne teorier om risikoer i nutiden og om hans budskab: Det vigtigeste i livet kan ikke forsikres. Herudover er der også to bilag som hvert repræsenterer V og A. V der mener man ikke skal forbyde til sundere livsstil bland danskere (Personlig frihed og alt det), og A der i sin artikel vil have en ekstra motionstime i skolen hver dag, da forskning har vist at det er sundt at motionere hver dag. Der har jeg så tænkt mig at kombinere med artiklen "Når forskning forsker", der beskriver hvordan forskningsresultater hele tiden ændre i hvad der er rigtig og forkert og således er videnskaben ikke neutral (Som Bech også snakker om i risikosamfundet). Herudover er der nogle tabeller der viser dødeligheden for ufaglærte, faglærte og videregående. Den sidste model viser uligheden i forskellige sundhedsadfærd. Nu er jeg så nået til det trin, hvor jeg skal lave en problemformulering med tilsvarende problemstillinger. Men jeg er lidt usikker på at skrive en konkret problemformulering, da jeg ofte har det med at gøre dem meget brede. Jeg er vel ikke tvunget til at gøre brug af alt materiale?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2011 af donkey_22 (Slettet)

Det er man vist som udgangspunkt, men det går nok, hvis du ikke kommer ind på det, og de derefter spørger ind til det i dialog-delen.

Hvordan gik din eksamen så? :) Kan se det er nogle dage siden nu. Jeg skal selv op i næste uge og er lidt forvirret mht. fremgangsmåden, hvordan bilagene skal bruges, opstilling af problemformulering og hvor meget man skal have med fra undervisningen..


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2011 af donkey_22 (Slettet)

Jeg fik 12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Trak økonomi.


Skriv et svar til: Samfundsfagseksamen problemformulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.