Studievalg og videregående studie

Jura 2011 ?

21. juni 2011 af RX (Slettet)

Hej.
Jeg har et snit på 6,0 og kan nok ikke komme ind på Jura studiet, som jeg ellers virkelig gerne vil.
Er der overhovedt mulighed for at komme ind på Jura alligevel? Måske nogle suppleringskurser eller noget helt andet.. Er lidt på spanden. Håber I ved noget.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. juni 2011 af buddhisme (Slettet)

 Du kan stå standby i tilfælde af, at der er nogle der dropper ud.


Svar #2
21. juni 2011 af RX (Slettet)

Men 6,0 er ikke engang nok til standby.


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. juni 2011 af letsd (Slettet)

 hvis du virkelig gerne vil skal du være parat til at flytte, fordi hvis du søger ind på jura overalt i danmark er jeg meget sikker på du kommer ind, der er nemlig tildelt flere pladser til jura hvilket vil få kvote gennemsnittet til at falde. 

så hvis du er villig til at flytte til ålborg eller sønderjylland skal du nok komme ind


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. juni 2011 af Roman Garcia

Det kan man ikke være så sikker på. Sidste år var der også flere pladser på jura, men der steg det krævede gennemsnit. Derfor kan man ikke være sikker på noget. Men der er ingen tvivl om, at hvis man er klar til at flytte til Aalborg eller Odense, så er mulighederne større end de er i København.

Det kan dog siges, at du kan læse HA (jur). Det er en uddannelse, hvor man kombinerer økonomi og jura. Her er de krævede gennemsnit ofte ikke så høje, men her får man også mulighed for at arbejde med juridiske problemstillinger.


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #4. 

Man kan såvidt jeg tage HA(jur) og "opgradere" til en BA.jur på 1,5 år og derefter tage cand.jur. 

Men det er en liiidt lang vej til målet. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
21. juni 2011 af Roman Garcia

Det er forskelligt fra sted til sted, hvor meget man kan overføre. Det er vist korrekt, at nogle steder, kan man med merit fra sin HA (Jur) blive ba. jur. på 1,5 år-2 år. Nogle steder tager det vist også længere. Det afhænger af, hvor meget merit man kan få. Derudover skal man også optages på alm. jura, så der er nogle usikkerheder ved at vælge den løsning, men det er da en mulighed. 

Det kan dog overvejes, når man står med en HA (jur), hvorfor så ikke bare læse 2 år ekstra og blive cand. merc. jur - i stedet for at læse 4 år og blive cand. jur.? Men det kommer jo an på, hvad man vil. Vil man f.eks. være dommer, så er det kun cand. jur., som kan bruges.  


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. juni 2011 af mette6950 (Slettet)

Hvad niveau har du engelsk på?


Svar #8
22. juni 2011 af RX (Slettet)

Tak for svar alle sammen. Det har ingen betydning om det er i Kbh, aalborg, aarhus, odense eller hvad der nu er. For jeg vil det virkelig gerne.
#7 - har engelsk på A niveau.

Men #3 - tror du virkelig at jeg bare kan søge ind på med mit snit på 6?


Brugbart svar (2)

Svar #9
22. juni 2011 af Zalam (Slettet)

#8

Du kan altid søge, alt det du vil. 

Du kan også søge international business på CBS, eller medicin med et snit på 6.. Men sandsynligheden for at du kommer ind på et af de studier med et snit på 6 er minimal. 


Brugbart svar (2)

Svar #10
22. juni 2011 af mette6950 (Slettet)

Har selv stået i den samme situation, hvor jeg manglet 0,2 for at blive optaget via kvote 2 på Århus universitet (der kun ser på gennemsnittet, men de overvejer dog at ændre det) Min studievejleder rådet mig til at læse mit engelsk A ned til engelsk B (jura kræver kun engelsk b) og så forhåbentlig gå op og få en højere karakter. Har lige været oppe i dag, hvor jeg gik 12, så mine chancer for at komme ind er særdeles forbedret. Men synes du skal snakke med en studievejleder om det.


Brugbart svar (2)

Svar #11
23. juni 2011 af Roman Garcia

#10
Tæller man ikke altid efter det højeste niveau - så hvis du har færdiggjort engelsk A, og dernæst færdiggør engelsk B, så vil det stadig være engelsk A, som tæller, da det er det højeste niveau?


Svar #12
23. juni 2011 af RX (Slettet)

Min studievejleder siger at de tætteste muligheder jeg har indenfor jura er erhvervsjura/erhversøkonomi. Og var inde og søge om de 2. Fandt frem til man også bruger matematik. Og det er ikke ligefrem min stærke side. Men så vil jeg bare spørge om der er nogen som ved hvor stort et omfang matematik man bruger?


Svar #13
23. juni 2011 af RX (Slettet)

.


Brugbart svar (2)

Svar #14
24. juni 2011 af Roman Garcia

Det afhænger af, hvor du skal læse. Nogle steder er 50% økonomi og 50% jura. I forbindelse med økonomi, vil der i et vist omfang skulle bruges matematik, men det er ikke hardcore matematik, som man f.eks. finder på økonomi.


Brugbart svar (2)

Svar #15
24. juni 2011 af Zalam (Slettet)

#12

Det afhænger bl.a. af dine valgfag. Men ellers er det primært i mikro og makro du vil skulle bruge det. 

Det er primært integration, differentiation og lidt mindre ligninger. Men du må som regel både bruge lommeregner eller andre hjælpemidler. 


Brugbart svar (2)

Svar #16
25. juni 2011 af mette6950 (Slettet)

Har snakket med min studievejleder og hun sagde at hvis man tog et suplleringsfag så er det karakteren der fra der tæller, selvom du har haft det på et højere niveau, i hvert fald på jura studiet. Så det er altid en mulighed for dig. 


Svar #17
25. juni 2011 af RX (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har ringet rundt og fået vejledning. Har fundet frem til at den tætteste løsning ved Jura, er at læse erhvervsjura. Men hertil mangler jeg at have mat B. Så...Her er min plan:

2011: Matematik B suplering hos KVUC (½ år - starter i efteråret)
2012: Sende ansøgning til uddannelsesstederne for Erhvervsjura


Brugbart svar (2)

Svar #18
26. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #17

Du kan læse matematik B på ca. 4 uger i sommerferien, hvis du vil.. 


Svar #19
26. juni 2011 af RX (Slettet)

#18
 

Jeg kan ikke i ferien, så det må blive i eferåret.


Brugbart svar (1)

Svar #20
13. juli 2011 af Allermann1 (Slettet)

Du kan ikke tage tilvalgsfag, og ændrer dit snit. Det snit du tager med fra din studenter eksamen, er permanent. den eneste mulighed for Jura for eks. er at du flytter til byen hvor optagelseskravene er lavere. Du søger ind der, og søger så om overflyttelse til året efter, fordi dine venner og familie er i århus C.

At tage en anden uddannelse er ikke det du mener gætter jeg på: Altså CBS eller Jura kombi. med finans. 

I det område er de meget pernitten, det er i bund & grund snittet de vurderer dig på. Du må gøre op, hvor meget du ønsker det. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.