Studér i udlandet

Sverige

08. juli 2011 af mazinez (Slettet)

Hej,

jeg kunne rigtig godt tänke mig at studere Jura i Sverige men jeg får oplyst, at adgangskvotienten ligger meget höjt og man kun kan komme ind med naesten fuld point? Hvordan kan det vaere så höjt i forhold til vores? Er der overhovedet muligheder med et eksamensbevis som mit på 8,6, som jo egetnlig er nok til KU/Jura i Danmark. Kan man egentlig lave en overflytning hvis det er? Jeg håber virkelig, at der er en, der vil hjaelpe mig, for det betyder rigtig meget for mig at komme til Sverige.

Med venlig hilsen

Shinichi K.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. juli 2011 af Roman Garcia

Du kan læse et en periode i udlandet, og her kan du selvfølgelig også vælge at læse i sverige. I den forbindelse indgår du i udvekslingssystemet. Hvis du derimod vil læse hele uddannelse i Sverige, så går du ind på lige fod med alle andre, der vil læse hele uddannelser i sverige, hvilket vil sige de adgangskrav, som du selv har fundet.

Der er flere grunde til, at snittene er højere i sverige. Generelt gives der højere karakterer i Sverige, og man har gode muligheder for at forbedre sit snit efter endt gymnasietid. Derfor vil de studerende, som kommer ind på jura, medicin eller andre populære fag i sverige ikke have et bedre snit end de danske studerende, men det er bare højere, da der gives højere karakterer og det er gode muligheder for at forbedre det. Det betyder, at det er svært for danske studerende at blive optaget i sverige, mens det er nemmere for svenske studerende at blive optaget i Danmark.


Svar #2
09. juli 2011 af mazinez (Slettet)

 Okay, hvad så hvis jeg nu begynder på KU/Jura, kan jeg så bare flytte over og tage mine fag med hvis jeg samtidig bliver optaget i Sverige? For resten er der ikke noget med, at man kommer ind i en pulje og skal ikke konkurrere mod de svenske studerende men de andre udenlandske studerende, som gerne vil ind på det samme? Hvis ja, så tænker jeg, at der ikke burde være så mange, der vil læse Jura i et andet land, da det giver mange vanskeligheder. Jeg befinder mig i en lidt mere special sag og skal flytte til Sverige, så mon ikke jeg har gode chancer, når jeg måske er en af de eneste udenlandske ansøger på Jura-studiet?

Ps. Er der nogen, der ved hvad adgangskvotienten omregnet til dansk er?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. juli 2011 af Roman Garcia

Det er en konkret vurdering. Hvis du først er optaget på jura på KU, og læser der et år. Hvis du efter et år bliver optaget på jura i Sverige, så bliver du optaget på en helt ny uddannelse, og som udgangspunkt får du ikke noget med fra dit år på jura på KU. Dog kan du søge om meritoverførsel, hvilket vil sige, at du kan søge om at få fag overført fra KU til Sverige. Det er dog universitetet, der skal godkende dette, og det er ikke sikkert, at de vil godkende fagene fra KU. Så reelt så begynder du forfra.

Grunden til, at jeg ikke tror, at fagene fra KU kan bruges er, at jura er meget nationalitetsbestemt. Langt hovedparten af de fag, man beskæftiger sig med på jura i Danmark er vedrørende dansk ret. I sverige gælder det samme. Hovedparten af de fag, man beskæftiger sig med på et svensk universitet vedrører svensk lov. Derfor er jura heller ikke det mest oplagte fag, hvis man ønsker at arbejde i udlandet, da man primært har kompetencer i forhold til det nationale system. Det vil sige, at hvis du har haft forfatningsret, familie/arveret og formueret på KU, så vedrører disse fag danske forhold. Derfor vil det være svært at meritoverføre disse til et svensk universitet. Men det vil selvfølgelig være en konkret vurdering.


Svar #4
10. juli 2011 af mazinez (Slettet)

 Tak for dine svar. Jeg ville dog ønske at du også var i stand til at besvare mine andre spørgsmål i en ligeså faglig grad. Det vil virkelig hjælpe på det.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. juli 2011 af Roman Garcia

Omkring adgangskvotiente?

Du skal gå ind på det universitet, hvor du ønsker optagelse. Jeg ved jo af gode grunde ikke, hvor du søger optagelse.


Svar #6
11. juli 2011 af mazinez (Slettet)

 Jamen jeg troede bare, der var noget ligesom ug.dk men det bare lidt svært at der stå 20 og man så skal tro på at man skal have full point. Der skal kunne være andre måder at komme ind på. 

Jeg vil gerne ind på Jura på Stockholms Universitet.


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. juli 2011 af Roman Garcia

Da man har rigtig gode muligheder for at forbedre sit snit, da det er nemmere at få topkaraktererer i Sverige og da der er stor søgning til de populære uddannelser, så er det ikke nødvendigvis forkert.

Men jeg vil foreslå, at du kontakter studievejledningen på Stockholms Universitet. Hvis du vil have hele uddannelsen i Sverige, hvilket er meget smart, hvis du vil arbejde som jurist i Sverige, så skal du ind på de vilkår, der gælder for alle ansøgere.

Det skal dog siges, at der er visse forskelle i forbindelse med at arbejde som jurist i Sverige og i Danmark. F.eks. lønnen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. marts 2013 af bøssebobhenrik (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. marts 2013 af bøssebobhenrik (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #10
14. marts 2013 af bøssebobhenrik (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #11
14. marts 2013 af bøssebobhenrik (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Sverige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.