Studér i udlandet

Bør jeg droppe ud?

26. februar kl. 12:50 af GeniusEllerNoget

Jeg er 18 år, går lige nu på 1.HF og overvejer meget at droppe ud.

I starten ville jeg droppe ud, fordi min klasse er forfærdelig og jeg slet ikke bryder mig om HF, men nu er det mere fordi at jeg ved at jeg ikke skal bruge mit snit til noget i fremtiden, da jeg gerne vil tage den kunstneriske vej og lave skuespil og synge. Der ved jeg, at det kræver en optagelsesprøve og intet har at gøre med noget fagligt, så jeg føler virkelig at jeg går og spilder min tid, ved at gå et sted der ikke siger mig så meget, og uddybe mig fagligt når jeg egentlig slet ikke skal bruge det til noget.

Så vil størstedelen af jer sige, at det ALTID er godt at have noget at falde tilbage på, hvis jeg nu ændrer mening - men sagen er, at jeg ikke kommer til at ændre min mening, da jeg altid har været musikalsk og kunstnerisk anlagt og intet andet siger mig noget i forhold til job og karriere. Jeg er udmærket godt klar over, at ikke alle kan leve af det, og jeg får et nej 100+ gange, men i princippet kan man jo hvis man vil det nok. Øvning gør mester som man siger. 

Mange kunstneriske uddannelser i DK er bachelor-uddannelser, hvilket vil sige at jeg skal have afsluttet min gymnasiale uddannelse, men der er også masser af steder (især i udlandet) hvor det ikke kræver at man har gået på gymnasium. Så hvad synes i? Bør jeg ærligtalt droppe ud og ''forfølge min drøm'' som man vil sige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar kl. 13:07 af sophiajulie

jeg synes helt sikkert du skal forsøge dig med det kunstneriske hvis det er det du brænder for. Men jeg mener også man får en helt masse ud af at tage en gymnasiel uddannelse, også selvom man ikke skal bruge snittet. Altså faglig dannelse. Det er egenskaber man kan bruge senere i livet til bla. at hjælpe sine børn med lektier (hvis man får børn). Man får altså en hel del almen viden ud af det. 

Dog vil jeg sige at hvis det føles helt håbløst og du ikke føler dig i stand til at følge med i undervisningen, så er det jo spild af tid og ikke noget der kommer til at gavne dig, tvært imod. Men jeg kender ikke helt til din situation på det faglige.

I sidste ende er det noget du selv må afgøre. Du kender dig selv bedst, men det er vigtigt at du tager tilling til både fordele og ulemper.

Håber du kan bruge svaret. :)


Svar #2
26. februar kl. 17:31 af GeniusEllerNoget

Super dejligt svar, tak for det :)

Det er rigtigt hvad du siger, med at det er godt at have almen viden osv - jeg kan let følge med fagligt, i de sproglige fag synes jeg faktisk det er for nemt, hvorimod naturfagene og matematik er det jeg halter i. Så alt i alt fagligt vil jeg sige det går okay, med plads til forbedring. Jeg har søgt ind på en talentskole som man kan have ved siden af en ungdomsuddannelse, så det overvejede jeg også. Men det er slet ikke sikkert jeg kommer ind på den, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg tror bare jeg har brug for et mere socialt fælleskab, for i sidste ende er mit mentale helbred det jeg vægter højst fremfor faglighed. Men jeg synes det er et godt input du kommer med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar kl. 17:43 af sophiajulie

Det er helt sikkert vigtigt at man har det godt.
Og så må man også huske at man godt kan tage en hf på et senere tidspunkt hvis man får brug for det.
:)

Skriv et svar til: Bør jeg droppe ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.