Andre fag

Undervisning på STX

17. juli 2011 af anonym000

 Hej
Jeg vil gerne spørger om hvordan undervisningen foregå på jeres stx?
meget skrive skrive i hånd (noter), lave opgaver hele tiden og så videre... 

på forhånd  tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juli 2011 af Dulugtergrimt

Kommer vel an på dine fag. Det meste af det din lærer siger, står faktisk i dine bøger. Det er dog smart at lave notater til div. analyser osv., som I har som klasseundervisning.

Generelt plejer man at finde ind i sin egen stil mht. noteskrivning. Nogle gør det meget og får en masse ud af det, mens andre holder det til et minimum, og får en masse ud af at huske istedet.


Svar #2
17. juli 2011 af anonym000

hmm, okayy

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. juli 2011 af Dulugtergrimt

...derudover er undervisningen på STX i visse fag milevidt fra undervisningen i fagene i folkeskolen. Dette gælder især for de naturvidenskabelige fag, hvor undervisningen bygges op omkring formler, udledninger og udregninger istedet for eksperimenter og forsøg.


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. juli 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Dermed ikke sagt at eksperimenter ikke indgår i undervisning; især det skriftlige arbejde bygger næsten udelukkende på disse.


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. juli 2011 af Dulugtergrimt

#4

Det må så være forskelligt fra gymnasium til gymnasium. Jeg husker kun nogle meget få forsøg i fysik (og især i kemi i 3.g). Resten af afleveringstimerne var opgaveregning ud fra det emne, vi nu beskæftigede os med.


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. juli 2011 af Anxyous (Slettet)

 #5:

I mit tilfælde har vi i få tilfælde lavet afleveringer på almindelige beregningsopgaver, men har oftest lavet forsøg og derefter afleveret rapporter over disse.


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. juli 2011 af ThymsB (Slettet)

Tror også det afhænger meget af hvilket niveau man har de naturvidenskabelige fag på. Det er klart, at man skal kunne en del opgaveregning på A-niveau, da det jo er et fag med skriftlig eksamen - på lavere niveau har dette vel ikke samme betydning, selv om det stadig spiller en vis rolle. 

I mit tilfælde har fysik og biologi undervisningen været lagt an på en del af begge dele - altså både forklaring af eksperimenter og opgaveregning (ofte med udgangspunkt i eksperimenterne eller en lærebog).

Jeg har haft begge disse fag på C niveau, og har Naturgeografi på B, men jeg føler at dette fag er noget anderledes mht. skriftligt arbejde, og her spiller forsøg en ret lille rolle (naturligt nok, da vi ofte får mere ud af at fortolke på reel data fra f.eks. en iskerneboring). 


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. juli 2011 af Jerslev

#5: I fysikfaget skal 20% af uddannelsestiden gå til eksperimentelt arbejde - det er så blot op til den enkelte lærer (med få undtagelser; bekendtgørelsen kræver afleveringer af rapporter, der vil være udsat for progression) at planlægge elevtiden til afleveringerne.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Undervisning på STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.