Studér i udlandet

medicin i england

30. juli 2011 af Marialer (Slettet)

 jeg kom ikke ind på medicin i dk i år :-(

nu vil jeg studere medicin i england næste år tror jeg...

hvad vil det koste og er det nemt at komme ind? hvilket som helst uni i england.

kan i anbefale andre lande, hvor dr ikke er store problemer med at komme ind?


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. juli 2011 af Zalam (Slettet)

Tja.. Som udgangspunkt kan du sagtens studere medicin i England, men vil lige påpege lidt overvejelser du skal gøre dig.

Lad os starte med de lette.

1) Medicin i England er også et poppulært studie og kræver et højt snit. Der er dog mange universiteter I England så et eller andet sted burde du komme ind.

2) Du skal have en sprogtest ITLS eller TOEFL, med en pæn score. Du skal henvende dig til de enkelte universiteter for at høre præcise krav til scoren.

Så tager vi den "grimme".

3) Det er DYRT at læse i England. England er (nok) det dyreste sted i Europa at gå på universitet da de køre med brugerbetaling. Udgangspunktet er £8000 PR ÅR!
Dette beløb er de penge du skal give, blot for at få lov at gå på universitetet derovre. Derudover skal du så betale; mad, husleje, tøj osv. Afhængigt af hvor du skal læse i England starter huslejen (for et værelse med delt køkken og bad) på ca. 250-300 pund pr. måned. Hvis du skal læse i London mindst det dobbelte pr. måned.

Som et groft overslag skal du altså regne med det koster 150.000-200.000 pr. år du vil studere derovre. Du kan selvfølgelig tage din danske SU med, hvilket giver dig de første 60.000kr. Men der er lang vej op til bare 150.000 og selvom du kan have et studiejob ved siden af så er timelønnen i England væsentligt lavere end i DK.

Nu ved jeg ikke, hvordan du har det med tysk, men i Tyskland er det meget billigere at læse (omkring. 6000pr år). Dette var nok en mere realistisk mulighed.

 Ellers kunne du overveje at søge kvote 2 medicin i Odense. De lukker en del ind via. kvote 2, så der burde være en fornuftig chance.


Svar #2
31. juli 2011 af Marialer (Slettet)

Tak for dit svar,

Jeg søger også kvote 2 her i Danmark til næste år.

Hvis dette ikke lykkedes håber jeg på udlandet.

Jeg ser England som eneste mulighed da jeg ikke kan lære et nyt sprog (tysk etc) hvis jeg skal studere i Polen eller lignende. Eller foregår det måske på engelsk?

Jeg kommer til at bo hos min familie i England, så bolig etc bør ikke være noget problem.

Er der andre som har valgt at studere i udlandet og kan give mig nogen råd?


Skriv et svar til: medicin i england

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.