Studievalg og videregående studie

HF

09. august 2011 af Zarah1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hvis man har gået i 9. klasse og fået sin eksamensbevis, og efter det beslutter man så  at holde et års pause istedet for at gå i 10. klasse.. 
Kan det godt lykkes at tale med HF om at komme ind ?? Kan man godt komme derind uden man har taget 10 klasse, fordi man ik blev egnet. ? 


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du vil formentlig skulle gennemgå en optagelsesprøve, hvis du ikke er blevet erklæret egnet.


Svar #2
09. august 2011 af Zarah1 (Slettet)

Jamen det  gjorde man i marts måned :S 


Brugbart svar (3)

Svar #3
09. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Jeg må sige, det lyder mærkværdigt, at man vælger at holde et års pause efter afgangseksamen i 9. klasse. Normalt tager man enten i 10. klasse, efterskole eller direkte på en gymnasial uddannelse.


Svar #4
09. august 2011 af Zarah1 (Slettet)

neeeej ? der er ogs alm . 10. klasser, som man kan tage efter 9. klasse


Brugbart svar (3)

Svar #5
09. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det ved jeg godt, men jeg kan ikke se formålet med at holde et års pause fra skolen. Det gør man som regel efter sin gymnasiale uddannelse, denne "pause" på et år kaldes et sabbatår.

Du kan ikke starte på HF nu her efter sommerferien, når du hverken er egnet eller har bestået optagelsesprøven. Du må bide i det sure æble og påbegynde din 10. klasse før du kan gøre din entré på HF.


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. august 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#0

www.ug.dk står der, at man kan tage hf efter 9. klasse, hvis der er gået et år, og man har faglige  kvalifikationer. Det betyder nok, at du skal have gået i 1. g, eller være blevet erklæret egnet.

Ellers kan du tage 10. klasse (meld dig ind med det sammme, hvis ikke det er for sent, de er lige startet) og derefter kan du starte på hf.

#5

Studieguruen, jeg synes ikke at du skal gøre dig til dommer over folks valg. På mange måder er det måske smart at tage et sabbatår inden gymnasiet, hvis man i øvrigt er fagligt stærk, så det er af lyst, man holder pause, og ikke af nød, da man dermed ikke påvirker de to sabbatår mange har til rådighed efter gymnasietiden (hvis gennemsnittet ikke er højt nok til at komme ind på drømmeuddannelsen uden bonus for hurtig studiestart).

Den eneste fare ved så tidlige sabbatår, er at man kan komme til at tabe sig selv bagerst i uddannelseskøen, og måske opgive at få en uddannelse, og så er det svært at komme i gang igen senere, hvis man har etableret familie, og er vant til at tjene penge.

Men hvem siger, at den slagne vej, er den eneste vej?


Brugbart svar (3)

Svar #7
10. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Jeg gør mig ikke på nogen måde til dommer, jeg kan bare ikke se meningen eller formålet med at skulle holde et sabbatår efter folkeskolen. Det må jeg vel have lov at give udtryk for, uden at du behøver blande dig. Jeg forsøger bare at hjælpe vedkommende videre. For mig at se, handler det om at komme i gang med sin gymnasiale uddannelse så hurtigt som muligt, så kan man vælge at gøre, hvad man vil efter gymnasiet. Man skal holde sig i gang, ellers kan man hurtigt ende i en tilværelse præget af sløvhed og ugidelighed, hvilket gør det svært at komme tilbage på rette spor. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. august 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#7

Motivationen i gymnasietiden vil betyde noget for senere karakterer. Hvis man er skoletræt allerede før man starter, skal man måske prøve at arbejde på fuld tid i en periode og finde ud af, hvorfor det ikke er sjovt, hvis man ikke tager en uddannelse.

At slave for dårlig løn og dårlig status, mens man ser sine gamle venner blive stjerner i egne liv, det er en god motivation, og måske det, man skal bruge som drivkraft i gymnasiet..


Brugbart svar (3)

Svar #9
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Jeg husker selv, at overgangen fra folkeskole til gymnasium var noget af en omvæltning for mine klassekamerater og mig selv, og hvis man så vælger slet ikke at have noget med skole at gøre i et helt år, så vil chokket alt andet end blive mindre.


Skriv et svar til: HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.